RDW

UAR SIBIU SE REÎNFIINŢEAZĂ

Arh. Mircea ŢIBULEAC, preşedinte comitet de iniţiativă: „Întrucât UAR s-a arătat în ultima vreme doritoare  să sprijine reactivarea filialelor judeţene, în primul rând, pentru distribuţia informaţiei în teritoriu şi administrarea fondurilor provenite din taxa Timbrului de Arhitectură, la Sibiu, comitetul de iniţiativă  constituit a făcut  deja demersurile în acest sens şi în 30 iulie vă invită la ADUNAREA CONSTITUANTĂ

 

După întâlnirea de lucru din 6 iunie a.c. de la Hotel Ramada, convocată din iniţiativa d-lui arh. Stelian FLESCHIN şi a d-lui arh. Gheorghe CHIRA – vicepreşedinţi U.A.R, s-a constituit un comitet de iniţiativă pentru reînfiinţarea filialei judeţene U.A.R – SIBIU. Din acest comitet fac parte arhitecţii: Ţibuleac Mircea (preşedinte), Urdea Ioana, şi Laschescu Dorin (membri). Comitetul de iniţiativă amintit mai sus a propus ca zi pentru ’’ADUNAREA CONSTITUANTĂ’’ – ultima sâmbătă din luna lui Cuptor, 30 iulie, ora 8.30, la Bilblioteca ASTRA – Corpul B din Sibiu.

Activitatea filialei nu se va rezuma numai la ajutoarele sociale, excursii de studii şi socializare, la îndemnizaţile date pensionarilor şi la colectarea cotizaţiilor, ci va avea ca scop ÎN PRIMUL RÂND realizarea de acţiuni culturale finanţate din Timbrul de Arhitectură, în care să fie angrenaţi şi tinerii arhitecţi ai Sibiului. După acest principiu existent la nivel naţional,  sumele colectate din judeţul nostru, ca în toate celelelate unde există filiale judeţene-  se vor putea întoarce pentru a fi folosite în interesul celor care le genereazăne asigură arhitectul Mircea Ţibuleac.

Ordinea de zi a şedinţei din 30 iulie va mai cuprinde, pe lângă alegerea conducerii Filialei Judeţene Sibiu, prezentarea noilor membri înscrişi şi expunerea pe larg a avantajelor pe care organizaţia le poate oferi membrilor săi.

În a doua parte a şedinţei după votarea conducerii, invitaţi de onoare precum arh. Michael Engel – directorul  Fundaţiei HERITAS (Fundaţia Transilvană pentru Dezvoltare Integrată, Protecţie şi Revitalizare a Patrimoniului Cultural), Dana Coman – manager de proiecte şi beneficiara de trei proiecte finanaţate de Uniunea Arhitecţilor, Liliana Cazacu – de la Biroul de Coordonare Pentru Biserici Fortificate îşi vor exprima variantele privind colaborarea cu UAR Sibiu, îmbunătăţirea activităţii acesteia şi a ideilor noi privind strategia de viitor.

„Îmi doresc ca filiala Judeţeană UAR Sibiu să fie o organizaţie puternică şi chiar de la prima întrunire să avem invitaţi din partea învăţământului de arhitectură din Sibiu, de la  Consiliul Judeţean, şi de la Direcţia judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Sibiu. Totodată, viziunea mea de viitor este că la Conferinţa Naţională de anul viitor să se voteze ca 80 %  din fondul Timbrului de Arhitectură care se colectează pe raza judeţelor  să revină în teritoriu pentru a putea finanţa proiectele culturale şi sociale ale membrilor filialelor. De asemenea, sper ca în curând cele două organizaţii ale aceleaşi bresle, respectiv OAR şi UAR să funcţioneze împreună, nu având la bază concurenţa distructivă, ci pe cea creatoare. Pentru că, nu-i aşa, foarte multe proiecte pe care le fac arhitecţii rămân în memoria societăţii civile, pentru că tot ceea ce facem în activitatea noastră este de înaltă responsabilitate şi utilitate publicăa mai explicat arhitectul Mircea Ţibuleac. Un prim pas în această reuniunie între cele două organizaţii  va fi prezenţa preşedintelui Filialei Teritoriale OAR –SIBIU-VÂLCEA, arh. Gabriel Roşca la evenimentul Uniunii Arhitecţilor din România- Filiala Sibiu din 30 iulie.

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog