RDW

Anuala de Arhitectură București 2011 – Premiul Preşedintelui Filialei: Imobil de locuinţe – str. Batiştei nr. 34 – arh. Lilian CAPTARI

Acest imobil a fost modelat pe baza unui PUD existent. Regimul de înălțime și volu­mele brute au fost date fixe de temă. Noi am încercat să îmbunătățim soluția prin introducerea unui ecran care mimează arhitectura interbelică spre str. Batiștei. Capetele și spatele au fost tratate diferit, axanduse pe arhitectura ce poate oferi detalii interesante la nivel de profil stra­dal. La parter am încercat să convingem clienții să oferim pietonilor un pasaj de 3 m (în teren erau doar 1,5 m) pentru asta am retras clădirea cu 1,5 m.

Mulți consideră că a avansat clădirea, în realitate terenul de sub clădire este al beneficiarului. Acest pasaj împreună cu retragerile din PUD ne-au dat bătăi de cap la structura clădirii și am fost nevoiți să refacem proiectul în faza DE, dar acest lucru a oferit articulații mai interesante – pe care noi nu le-am fi proiectat dacă nu ar fi fost problemele din șantier, care au participat în mod neaș­teptat la procesul de proiectare și care, credem noi, au contribuit la specificitatea proiectului.

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog