RDW

Arhitectura în ariile naturale protejate

ghid

Arhiterra, Ordinul Arhitecţilor din România şi Parcul Naţional Piatra Craiului vă invită

SÂMBĂTĂ, 15 IUNIE 2013, ORA 14.00,

LA CASA ION MINCU (ÎN MANSARDĂ), STR. PICTOR VERONA 19, BUCUREȘTI

cu ocazia lansării volumului „GHID DE CONSTRUIRE ÎN ZONA DE DEZVOLTARE DURABILĂ A PARCULUI NAŢIONAL PIATRA CRAIULUI” de arh. Raluca Munteanu

în cadrul mesei rotunde cu tema „Arhitectura în ariile naturale protejate” la care participă

ING. MIRCEA VERGHELEŢ, directorul Parcului Naţional Piatra Craiului

SPEOLOG VIOREL LASCU, consilier al Ministrului Delegat pentru Ape, Păduri și Piscicultură

ARH. PEISAGIST NICOLAS TRIBOI, membru în Consiliul Științific al Parcului Național Piatra Craiului.

MODERATOR: ARH. ŞERBAN ŢIGĂNAŞ, PREŞEDINTELE ORDINULUI ARHITECŢILOR DIN ROMÂNIA

Volumul este un instrument de lucru pentru profesionişti, dar şi un ghid de conştientizare pentru investitori şi localnici privind specificul arhitectural şi peisagistic din Piatra Craiului.

Raluca Munteanu (n. 1976) este arhitect, absolvent al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti. Câștigă o bursă DAAD pentru a urma cursurile postuniversitare în domeniul reabilitării și restaurării la Facultatea de Arhitectură din Köln (2003), unde ia contact cu gândirea ecologică și durabilă în arhitectură. Este preşedintele Asociaţiei Arhiterra înființată în 2005 împreună cu arh. Mariana Celac, istoric de artă Mirela Duculescu şi arh. Șerban Sturdza. A făcut parte din echipa de experți pentru realizarea Strategiei Naționale pentru Conservarea Biodiversității 2011-2020. Face parte din consiliile științifice ale Parcului Național Piatra Craiului și Sitului Natura 2000/Nordul Gorjului de Vest. Participă ca voluntar la evenimentul de cultură urbană Verona Street Delivery din București, la acțiunile și proiectele pentru dezvoltarea armonioasă, durabilă și de calitate a Bucureștiului.

Temele de amenajări exterioare și integrare în peisaj din ghid au fost elaborate în colaborare cu arhitectul peisagist Nicolas Triboi, membru în Consiliul Științific al Parcului Național Piatra Craiului.

Cartea a apărut cu sprijinul Ordinului Arhitecţilor din România, cu fonduri din taxa pentru Timbrul Arhitecturii.

Lansarea şi masa rotundă au loc în cadrul evenimentului urban de arhitectură şi arte Street Delivery 2013, www.streetdelivery.ro

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog