RDW

AVANT BRÂNCUȘI [brɨnkuʃi] – Expoziție Mihai Corneliu DONICI – ETNOSCULPTURĂ

Afis-Avant-Brancusi-mic

În perioada 26 mai – 18 iunie 2015, Institutul Francez din Timișoara (bd. C.D.Loga nr.46) găzduiește expoziția „Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]”, care prefigurează lumea formelor brâncușiene într-un melanj cultural româno-francez.

”Brâncuși este artist francez de origine română, cum se afirmă în spațiul cultural francez, sau este artist român afirmat în atmosfera fertilă a începutului de secol XX din Paris?

Artefacte din cultura populară românească, obiecte de lemn care și-au pierdut utilitatea, dar păstrează urma meșterului, șlefuite în zeci de ani de folosire, sunt asamblate sau puse în situația de a prefigura lumea formelor brâncușiene, prin tehnica ready made”, argumentează artistul.

Proiectul cultural ”Etnosculptura” se află la al patrulea eveniment public, după expozițiile ”Înainte de Brâncuși” (Galeria Triade, 2013), ”10 Meșteri” (Filarmonica Banatul, 2014) și ”Mecanismele nedescoperite de Leonardo” (Galeria Pygmalion 2014).

În spirit brâncușian, suportul lucrării face parte din compoziție și este creat din bârne de lemn salvate din cazarma Iosefina. Artistul M.C.Donici a debutat expozițional în 1975, la Casa Studenților din Timișoara.

Vernisajul va avea loc marți, 26 mai 2015, de la ora 19, la sediul Institutului Francez Timișoara și va fi subliniat de un recital de flaut al muzicianului Vlad Alecsandru Colar, cu piese din creația lui Dinu Lipatti și a compozitorului timișorean Gabriel Mălăncioiu.

 

Programul de vizitare a expoziției va fi următorul:

Luni – Vineri 10.00 – 20.00

Sâmbătă       10.00 – 14.00

Duminică       Închis

 

În iunie 2015, expoziția ”Avant Brâncuși [brɨnkuʃi]” va fi itinerată la Muzeul de Artă Târgu-Jiu, Centrul Cultural Constantin Brâncuși.

etnosculptura-mic

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog