RDW

Premiului Pritzker 2017: „Peisajul și arhitectura se unesc pentru a crea clădiri care sunt intim legate de loc și timp.”

Rafael Aranda, Carme Pigem and Ramon Vilalta  / Photo by Javier Lorenzo Domínguez

Rafael Aranda, Carme Pigem and Ramon Vilalta / Photo by Javier Lorenzo Domínguez

Un comunicat de presă al președintelui Tom Pritzker al Fundației Hyatt, Chicago îi anunță azi, 1 martie, pe laureații Premiului Pritzker, cea mai înaltă distincție în arhitectură, din anul 2017: Rafael Aranda, Carme Pigem și Ramon Vilalta.

Cei trei arhitecți originari din Olot, Catalunia, lucrează împreună de la înființarea firmei lor RCR Arquitectes în orașul lor natal, în 1988. Lucrările lor demonstrează un angajament nezdruncinat față de loc și poveștile sale, și o dorință de a crea spații care se îngemănează cu contextul în care se află. Armonizând materialitatea și transparența, cei trei arhitecți catalani onorați astăzi caută conexiuni între interior și exterior, rezultatul fiind o arhitectură emoționantă și experiențială.

Câștigând cea de a 39-a ediție a premiului Pritzker, arhitecții Aranda, Pigemand și Vilalta aduc Spaniei cel de-al doilea premiu, după ce Rafael Moneo a primit aceeași onoare în 1996.

Proiectele reprezentative ale celor trei arhitecți includ La Cuisine Art Center (Nègrepelisse, Franța, 2014), Soulages Museum în colaborare cu G. Trégouët (Rodez, Franța, 2014), La Lira Theater Public Open Space în colaborare cu J. Puigcorbé (Ripoll, Girona, Spania, 2011), Les Cols restaurant marquee (Olot, Girona, Spania, 2011), El Petit Comte Kindergarten în colaborare cu J. Puigcorbé (Besalú, Girona, Spania, 2010), Bell-Lloc Winery (Palamós, Girona, Spania, 2007), Sant Antoni – Joan Oliver Library, Senior Citizen’s Center and Cándida Pérez Gardens (Barcelona, Spania, 2007), și Tossol-Basil Athletics Track (Olot, Girona, Spania, 2000).

În acest an ceremonia de decernare a Premiului Pritzker va avea loc în Tokyo, Japonia, la Casa de Oaspeți a Palatului Akasaka, în data de 20 mai.

Mai multe informații și imagini pe site-ul http://www.pritzkerprize.com/2017/announcement .

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog