RDW

Expoziția „Icoane pe lemn” a arhitectului Petre Statu

Joi, 5 aprilie, cu incepere de la ora 18.00, sunteti invitati la Centrul de Cultura Arhitecturala din Bucuresti, str. Jean Louis Calderon nr. 48 la vernisajul expozitiei „Icoane pe lemn” a arh. Petre Statu, deschisa in perioada 5 – 15 aprilie.

Arh. Petre STATU

Născut la 23.06.1941, în București, Absolvent al Institutului de Arhitectură „Ion Mincu” din București

Participări la numeroase expoziții personale și de grup, în țări din Europa, SUA, Canada și Asia Mică

 

Icoanele sunt opere de artă. Prin concepție și execuție ele rămân dovezile unice și prețioase ale unor monumente care au dispărut. Sunt dovezi tangibile ale spiritului și stilului vremurilor lor. Icoanele își trag în mod frecvent importanța din momentele istorice. Ele conțin portrete, sunt mărturie a spiritului de altădată și sunt adesea fragmente de trăire omenească prezentate în toată plenitudinea și semnificația lor…

I.D. Ștefănescu

istoric și critic de artă

 

Considerate în ansamblul lor, icoanele ocupă un loc important în arta românească veche, în funcție de capacitatea de interpretare și a modalităților de realizare a anumitor teme vechi de un adevăr de nebănuit.

Aceste icoane sunt documente de valoare pentru reconstituirea atmosferei artistice a unei anumite epoci. Unele dintre ele se revendică direct de la pictură murală de unde s-au inspirat.

Corina Nicolescu

istoric și critic de artă

 

 

 

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog