RDW

TEXTILES SURPRENANTS, DESIGN & ART – EXPOZITIA FUTUROTEXTILES

Futuro-Textile-online

Bucuresti, 15 octombrie – 17 noiembrie, Muzeul National de Istorie a Romaniei

Expozitia FUTUROTEXTILES va invita la o calatorie neobisnuita si complexa pentru a descoperi noile generatii de textile prin intermediul artei, stiintei si poeziei. Expozitia este destinata publicului larg, incepand cu cei mai mici, de la 3 ani in sus, care au ocazia sa invete lucruri noi despre lumea care-i inconjoara, sa descopere diversitatea incredibila a textilelor in natura si sa-si imagineze o frantura din lumea viitorului.

Expozitia FUTUROTEXTILES a deschis sezonul cultural francez Tendances 2013 -2014 la Timisoara. Cu un total de 5.000 de vizitatori in 17 zile, expozitia a avut un imens succes acolo, o recomandare in plus pentru a nu o rata la Bucuresti.

In capitala, expozitia este prezentata la Muzeul National de Istorie a Romaniei, incepand cu marti 15 octombrie, ora 19, cand are loc vernisajul, in prezenta curatoarei Caroline David si a echipei lille3000. Un modul al expozitiei va fi amplasat in cadrul Universitatii de Arhitectura si Design „Ion Mincu”.

„_Originile fibrelor sunt cateodata ciudate. Cafeaua, o pietricica de bazalt, sau glicina pot da nastere unei fibre, unui fir, unei tesaturi. Noile fibre par sa vina direct din domeniul stiintifico-fantastic. Interactive, inteligente, supuse la tehnici diverse de enductie, apretare si microincapsulare, capata proprietati cosmetice sau terapeutice, textilele bio-senzoriale de exemplu iti pot modifica anumite conditii fizice in functie de mediu devenind astfel antibacteriene, termoregulatoare, hidrofile, terapeutice…_” – Caroline David, curatoarea expozitiei.

Expozitia este compusa din 3 parti: cea pedagogica, in care sunt explicate originile si diversitatea textilelor, prin materiale complementare – dosar pedagogic, chestionar ludic sau vizite interactive – cea stiintifica, in care se pune accentul pe tehnologia viitoare a textilelor si cea artistica, pentru ca noile fibre si proprietatile lor speciale inspira mai mult ca oricand creatorii si designerii.

 

MUZEUL NATIONAL DE ISTORIE A ROMANIEI

Calea Victoriei nr.12 / acces prin intrarea B – Str. Postei colt cu Stavropoleos

Orar: Marti – Miercuri: 10 -18 / Joi – Vineri: 11 -19

Sambata – Duminica: 10 -18 / Luni: inchis

Bilete de intrare :

– 8 LEI tarif normal / 4 LEI tarif redus pentru inscrisii la Mediateca Institutului Francez (pe baza permisului de acces/imprumut) si pensionari

– Intrare gratuitǎ : copii ṣi tineri panǎ in 18 ani, grupuri de ṣcolari, studenti, ICOM

 

UNIVERSITATEA DE ARHITECTURA SI URBANISM ION MINCU

Str. Academiei nr. 18 -20

Orar: zilnic, 10 – 18

INTRAREA LIBERA

 

Catalogul bilingv FR/ENG va fi pus in vanzare la MNIR si Libraria Franceza Kyralina din Bucuresti. Pret de vanzare : 85 lei

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog