RDW

Arhitectul Stephan Nicolay, invitatul VEKA România, a vorbit despre materialele viitorului şi potenţialul lor în arhitectură în cadrul RIFF 2013

Arhitect Stephan Nicolay si Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania

Arhitect Stephan Nicolay si Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA Romania

Prezentă pentru a doua oară în calitate de Partener la Expoconferinţa Internaţională de Arhitectură RIFF, VEKA România a fost reprezentată de Arhitect Stephan Nicolay – Chairman al IBK Institutul de construcţii cu materiale plastice din Frankfurt şi Lector în Design Experimental în cadrul Univesităţii Tehnice din Darmstadt.

În cadrul sesiunii plenare de deschidere (luni, 11 noiembrie 2013), invitatul special VEKA a susţinut prezentarea cu titlul „Masele plastice, materialul viitorului şi potenţialul său în arhitectură”. Principalele teme abordate de Arhitect Stephan Nicolay au fost: evoluţia materialelor plastice în viaţa cotidiană şi în arhitectură de-a lungul deceniilor, virtual vs. real – şi rolul materialelor moderne în arhitectura nouă, precum şi concluzii asupra potenţialului maselor plastice în viitor. Discursul a vizat libertatea de proiectare în condiţiile noilor instrumente în arhitectură. Pentru a evada din lumea virtuală în cea reală şi eficientă energetic este nevoie de mai mult decât un computer pentru a da viaţă proiectului. Este nevoie de materiale modelabile precum masele plastice. Acestea reprezintă calea de evadare pentru orice construcţie în condiţiile arhitecturii viitorului.

Plasticul – materialul viitorului

Noile dezvoltări tehnologice ne demonstrează că plasticul poate fi plasat în topul materialelor utilizate pentru proiectele arhitecturale, datorită versatilităţii acestuia – poate fi uşor modelat, îşi poate schimba cu uşurinţă forma, culoarea şi consistenţa, în funcţie de necesităţi. Proiectele experimentale ne arată că, atunci când discutăm despre utilizarea plasticului în producerea ferestrelor pentru locuinţele pasive, trebuie să luăm în considerare faptul că, spre deosebire de sticlă, acesta îşi păstrează transparenţa clară indiferent de grosime, şi este mult mai uşor. Calitate care îl recomandă pentru suprafeţele mari de ferestre, tot mai solicitate în noile proiecte arhitecturale – indiferent că discutăm despre clădiri de birouri sau locuinţe.

Mai mult, Arhitectul Stephan Nicolay a scos în evidenţă şi coeficientul ridicat de izolare termică al plasticului – un mare atu în condiţiile în care, la nivel european, se solicită o optimizare cât mai bună a consumului de energie. Astfel, având ferestre fabricate din plastic, clădirile vor fi mult mai bine izolate, consumând mai puţină energie termică şi electrică.

 „Orientarea tot mai mare a beneficiarilor către produsele superioare calitativ indică trend-ul ascendent spre care se îndreaptă România, înscriindu-se astfel în tendinţele europene. Deocamdată, oamenii au o percepţie uşor eronată asupra plasticului, asociindu-l mai ales cu ambalajele peste care ne lovim zilnic. Puţini sunt cei care iau în considerare, însă, faptul că plasticul este utilizat pentru crearea hublourilor avioanelor sau pentru saltelele de dormit. În viitorul apropiat, sunt convins că plasticul va deveni materialul cel mai utilizat atunci când discutăm despre proiecte arhitecturale moderne.În acest sens, apreciez implicarea şi eforturile companiei VEKA România de educare a consumatorilor, cât şi interesul său către inovaţie şi soluţii performante de clasă A”, a declarat Arhitect Stephan Nicolay.

“Suntem onoraţi de vizita d-lui Arhitect Stephan Nicolay în România şi mândri că a dat curs invitaţiei noastre de a susţine o prezentare în cadrul Expoconferinţei Internaţionale de Arhitectură RIFF 2013. VEKA este lider mondial şi trend-setter în domeniul tâmplăriei termoizolante PVC şi, cu acest prilej, demonstrăm încă o dată implicarea şi efortul continuu de informare a pieţei, dar şi orientarea noastră spre un viitor sigur şi eficient al construcţiilor din România”, spune Alexandru Oancea – Marketing Manager VEKA România. 

În calitate de furnizor de soluţii termoizolante din PVC exclusiv de clasă A pentru ferestre, uşi, rulouri şi obloane, misiunea VEKA este de a produce profile de calitate superioară ce respectă cele mai riguroase criterii specifice standardului european SR EN 12608. Ferestrele realizate cu profile VEKA sunt recunoscute pentru rezistenţa deosebită, pentru garanţia unei izolări termice şi fonice optime a locuinţelor, precum şi pentru creşterea eficienţei termice a imobilelor. În plus, soluţiile VEKA pot închide suprafeţe mari în condiţii de funcţionalitate şi estetică ridicate.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog