RDW

Lansare „Caietele restaurării 2013”, Editura ACS

coperta_CaieteleRestaurarii_011

Asociaţia Art Conservation Support are plăcerea de a vă invita miercuri, 6 noiembrie 2013, începând cu ora 13,30, în Clubul Ţăranului de la Muzeul Ţăranului Român din capitală, la lansarea publicaţiei anuale „Caietele restaurării 2013”.

Numărul din 2013, continuă seria de publicații ACS cu o colecție de articole științifice dedicate conservării și restaurării patrimoniului cultural. Metodologii și intervenții, studii de caz, cercetări, metode de investigare ale operelor de artă, amintiri și mărturii ale specialiștilor, recenzii de carte completează colecția de anul acesta.

În cadrul evenimentului de lansare se va organiza și o masă rotundă cu subiecte de actualitate ridicate de domeniul conservării și restaurării patrimoniului cultural; cu prezentarea unor cazuri întâlnite în țară sau în străinătate; marcarea momentului aniversar – 50 de ani de la înființarea primului laborator de chimie aplicată în domeniul restaurării, în cadrul MNAR. La eveniment vor participa specialiști de prestigiu în domeniul conservării-restaurării patrimoniului cultural – restauratori, chimiști, fizicieni, istorici de artă, reprezentanți ai Ministerului Culturii și ai partenerilor implicați în proiect.

Publicaţia anuală „Caietele restaurării 2013” face parte din proiectele editoriale care îmbogăţesc portofoliul Asociaţiei Art Conservation Support, beneficiind anul acesta de sprijinul financiar al Administraţiei Fondului Cultural Naţional, în cadrul sesiunii de finanţare I /2013  pentru proiecte editoriale. Proiectul editorial este realizat în parteneriat cu Universitatea Natională de Arte din Bucureşti, Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi, Universitatea de Arte şi Design din Cluj-Napoca.

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog