RDW

Building Stories – Expoziție interactivă de fotografie

unnamed-2

Joi, 20 feb, ora 19:00

Cu ocazia aniversarii a 8 ani de la initierea proiectului  Case Care Plang si 6 de la infiintarea Asociatiei Rhabillage, va invitam sa ne fiti alaturi pentru a sarbatori intr-o maniera inedita patrimoniul romanesc.

De peste 7 ani, strabatem orasul in lung si-n lat pentru a documenta si promova patrimoniul arhitectural. Experienta ne-a invatat ca patrimoniul este o poveste care se descopera pas cu pas. Credem ca a investi in patrimoniu nu este o optiune. Este o responsabilitate. Nu e o chestiune ce tine de profesie ci de natura umana, de cum functionam in societate. Nu investim pentru a consuma, ci pentru a transmite mai departe. Nu protejam patrimoniul pentru ca el trebuie protejat, avem nevoie de el pentru a intelege cum putem continua.

In acest context, lansam acum o noua provocare: reteaua RePAD, o platforma de comunicare pentru reabilitarea patrimoniului arhitectural romanesc in sensul dezvoltarii durabile, din punct de vedere social, economic si cultural, ce vizeaza dezvoltarea unei comunitati de specialisti cu expertize diverse, conexe unui demers de reabilitare a patrimoniului arhitectural.

Si pentru ca ne-am obisnuit sa vorbim despre patrimoniu pe un ton relaxat, marcam acest nou inceput printr-un joc:

Building Stories este o provocare ludica la a experimenta procesul creatiei de patrimoniu. 6 prieteni fotografi au raspuns invitatiei noastre de a-si pune la dispozitie creatiile, peisaje urbane sau spatii interioare, pentru a da startul povestii la care vom contribui cu totii prin desene libere, spontane, cat mai creative, menite a imbogati continutul existent. In cele din urma, ideea acestui exercitiu este sa vorbeasca despre rolul nostru in procesul productiei de patrimoniu cultural si despre cum, lucrand impreuna, povestea noastra devine mai bogata.

Asadar, va invitam sa creem impreuna povesti frumoase, numai bune de transmis mai departe.

Va asteptam cu drag,

Echipa Rhabillage

 

Ne gasiti pe str. Emanoil Porumbaru, nr. 13 (Bucuresti)

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog