RDW

Dialog cu războinicii împăratului Qin

afis_Qin

Expoziție deschisă în perioada 31 iulie – 31 august 2014,

la Sala Tancred Bănățeanu, 

Muzeul Național al Țăranului Român

 

Muzeul Național al Țăranului Român, în parteneriat cu ARCUB, vă invită joi, 31 iulie 2014, ora 17, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției Dialog cu războinicii împăratului Qin.

Dialog cu războinicii împăratului Qin este un proiect internațional care reunește o echipă formată din profesioniști recunoscuți, din domeniul artei.

Qu Art a ales 27 de țări membre ale Uniunii Europene (Germania, Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Spania, Estonia, Finlanda, Franța, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Cehă, România, Maria Britanie, Slovenia, Slovacia, Suedia) și a selecționat câte unul dintre cei mai mari reprezentativi artiști ai acestor state. Muzeul din Shaanxi (China), în acord cu Qu Art, a ales trei sculpturi chineze.

Toate aceste opere au fost adunate într-o expoziție itinerantă, un dialog al artiștilor europeni și chinezi, care a fost prezentată publicului în mai multe orașe din China, și mai apoi în Europa.

Lansarea a avut loc la sfârșitul lunii noiembrie 2011, în China, iar în Europa, în mai 2013. Prima etapă a expoziției a fost la Muzeul din Shaanxi, iar ultima va fi la Bruxelles.

O nouă armată în muzeele din China și din Europa. Armata din Xian care îl acompaniază pe Împărat pentru a-i veghea somnul de veci. Iată provocarea!

Sunt 27 de soldați viteji, sculpturi create de câte un artist din fiecare țară europeană participantă, care exprimă viziunea contemporană a acestei armate. Nu e vorba nici de un spirit de cucerire, și nici de amenințare.

 

În România, expoziția va putea fi vizitată în perioada 31 iulie – 31 august 2014, la Sala Tancred Bănățeanu, de la Muzeul Național al Țăranului Român.

 

 

Un proiect Qu Art

Comisar internațional: Dr. Pick Keobandith

Director de Proiect pentru București: Cristina Passima Trifon

Curator pentru România: Monica Morariu

Comments

comments

Leave A Comment

You must be logged in to post a comment.

Powered by Jasper Roberts - Blog