RDW

EFdeN și-a deschis porțile în La Cité du Soleil!

DSC01171

Reprezentanta României la Solar Decathlon Europe 2014 s-a alăturat oficial comunității autorilor locuințelor viitorului. În compania celor mai importante puteri științifice și economice ale lumii, ca Japonia, Statele Unite ale Americii, Franța, Spania, Elveția sau Germania, echipa de studenți bucureșteni a făcut un prim pas spre prezentarea inovației românești. Mai mult, pe 9 iunie Solar Decathlon Europe a devenit, pentru o zi, centrul cercetării științifice autohtone. Alături de EFdeN, de Secretarul de Stat în Ministrul Educației Naționale, Tudor Prisecaru și de ambasadorului României în Franța, Bogdan Mazuru, s-au alăturat reprezentanți ai Institutului Cultural Român, ai Agenției Spațiale Române sau ai Institului de Cercetare pentru Fizică și Inginerie Nucleară (Laserul de la Măgurele) pentru a celebra relansarea inovației românești.

EFdeN și-a îndeplinit obiectivul principal pe care echipa de studenți voluntari și l-a propus în urmă cu aproape 2 ani: proiectarea și construcția casei viitorului în România, iar apoi reasamblarea acesteia la Versailles. Până pe 14 iulie prototipul de casă solară, eficientă energetic, sustenabilă și inteligentă poate fi vizitat în La Cite du Soleil. Peste 4000 de vizitatori au trecut deja pragul locuinței în Franța. Laudele lor pentru munca tinerilor români au fost necontenite. Designul mobilierului făcut în colaborare cu Atipic, optimizarea instalațiilor oferite de Romstal și Schneider, ansamblurile constructive marca Saint Gobain sau turul virtual făcut de 360Design au făcut deliciul publicului.

Ce nu trebuie să ratați când veți vizita prototipul EFdeN, fie în satul solar fie când va fi montat pe poziție în România? În primul rând, elementul arhitectural central, acea oază de verdeață din mijlocul casei care reprezintă o seră productivă și bioclimatică, o adevărată noutate în domeniul eficienței energetice. Materialele cu schimbare de fază sunt o altă inovație pe care o puteți vedea în interiorul EFdeN, ele asigurând încălzirea și răcirea pasivă a casei, la fel cum este și canapeaua din living, fabricată din Basotect, un material cu proprietăți fonoabsorbante. Nu în ultimul rând, plantele aeriene integrate în mobilă sau mușchiul din băi care reglează umiditatea locuinței sunt unele dintre principalele puncte de atracție.

Cum puteți susține în acest moment echipa României? Printr-un simplu vot pe site-ul oficial al Solar Decathlon Europe 2014 pentru cea mai populară casă de pe sit. Votați BUC – EFdeN la http://www.solardecathlon2014.fr/en/votez și veți aduce România pe podium!

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog