RDW

A fost lansată competiția „Laser Valley – Land of Lights” pentru dezvoltarea zonei Măgurele

lvc-1200x638

Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice (MENCȘ) a anunțat, joi, deschiderea competiției internaționale de idei „Laser Valley – Land of Lights” pentru dezvoltarea urbanistică și arhitecturală a orașului Măgurele și a arealului din jur.

Proiectul ar urma să fie dezvoltat pe suprafața dintre Lacul Mihăilești și Portul 1 Decembrie. Ideea proiectului este crearea unui tech-hub de ultimă generație în jurul proiectului laserului de la Măgurele, Extreme Light Infrastructure — Nuclear Physics (ELI-NP).

Competiția se adresează echipelor formate din studenți, proaspăt absolvenți sau tineri cercetători din țară și din străinătate, care pot participa fără a le fi solicitată vreo taxă de înscriere.

Câștigătorii competiției vor fi premiați. Astfel, locul I va primi 6.000 de euro, locul doi va fi premiat cu 4.500 de euro și locul trei, cu 3.500 de euro. De asemenea, vor fi oferite și trei premii din partea sponsorilor, fiecare în valoare de 2.000 de euro.

Lansarea oficială a proiectului va avea loc vineri, termenul-limită pentru depunerea proiectelor este 1-5 septembrie. Finaliștii vor fi anunțați pe 13 septembrie și câștigătorii pe 20 septembrie.

Documentația completă și calendarul detaliat al competiției le puteți găsi pe site-ul concursului https://www.laservalleycompetition.ro

02-laser-valley-land-of-lights-poster

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog