RDW

Festivalul Mondial de Arhitectură (WAF) – Berlin, 2016

4Jwe-6WD-bun

În 2016, Festivalul Mondial de Arhitectură (WAF) se desfășoară la Berlin în perioada 16-18 noiembrie. O șansă mai mare a arhitecților din Europa de a participa la una din cele mai ample desfășurări de „forțe” ale arhitecturii din întreaga lume. Locul unde sunt găzduite evenimentele și expozițiile, Arena Berlin, pe râul Spree, în cartierul Treptow, se află într-o zonă ce cunoaște, deocamdată în parte, efervescența schimbărilor arhitecturale și urbanistice ale Berlinului din ultimele două decenii. Festivalul de anul acesta se conjugă cu unul din cele mai dinamice „peisaje urbane” contemporane.

Programul seminariilor și conferințelor stă sub semnul locuirii – Housing for Everyone (o casă pentru fiecare). Temele abordate sunt ilustrative pentru preocupările de ultimă oră privind locuirea: perspectiva globală anticipând conferința Habitat III de la Quito din toamna acestui an, așezările cu cost redus ca soluție pentru nevoile acute, locuințele temporare pentru refugiați (care au fost abordate, de altfel, de arhitecții germani la Bienala Internațională de Arhitectură de la Veneția), locuirea și longevitatea, locuirea ca diferență culturală, locuirea și densitatea urbană, locuirea și consumul energetic etc. Programul anunțat este accesibil aici.

Cea mai interesantă secțiune a festivalului este competiția proiectelor înscrise la cele 17 categorii pentru Clădiri finalizate, 13 categorii pentru Proiecte viitoare, Peisaj și Proiecte mici. Recent a fost anunțată lista proiectelor selectate, care vor intra în procedura de jurizare în perioada premergătoare festivalului. Lista scurtă este accesibilă aici.

Singurul proiect înscris din România și aflat pe lista scurtă este la categoria Birouri/ Clădiri finalizate aparține biroului de arhitectură Andreescu&Gaivoronschi, City Business Centre Timișoara – final ensemble (C-D-E buildings and public space), Timișoara, Romania.

Picture1

Îi felicităm pe colegii noștri timișoreni și vă invităm să vizionați toate proiectele finaliste.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog