RDW

RE:thinking Cinemas

13 – 14 octombrie, începând de la ora 19.00, la Nod Makerspace, Splaiul Unirii 160, București

ARTA în Dialog, aduce împreună diferite inițiative legate de reactivarea cinematografelor, în special a celor aflate în clădiri de patrimoniu, deschizând dialogul privind posibilitățile de intervenție în viitor.

Joi, 13 octombrie, ora 19.00

Masă rotundă cu reprezentanții inițiativelor pentru reactivarea cinematografelor: Teatrul de vara Capitol, Cinema Marconi, Cinema Favorit și Flamura din București și Cinema ARTA din Cluj despre potențialul pe care aceste spații le au pentru comunitate, cât și despre valoarea lor de patrimoniu. La discuții vor participa și alți actori relevanți pentru acest subiect.

Vineri, 14 octombrie, ora 19.00

Seară de film UrbanEye, în cadrul căreia vor fi proiectate trei documentare care vorbesc, într-o formă sau alta, despre istoria cinematografiei și a unor cinematografe din lume.

ROLL ON CINEMA (r. Jerome Prieur, Franța, 2011, 52 min)

KINOTEATRON (Armenia, 2015, 10 min)

ISLANDS OF FORGOTTEN CINEMAS (r. Ivan Ramljak, Croația, 2016, 35 min) INTRAREA ESTE LIBERĂ în ambele seri, iar accesul se face începând cu ora 18.30

____

Evenimentul face parte din proiectul Cinema-Patrimoniu-Comunitate, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog