RDW

România, pe podium la primele două probe la Solar Decathlon Middle East!

Echipa EFdeN, pe podium la primele două probe ale competiției!

Avem motive de sărbătoare! În a 26-a zi de când echipa EFdeN se află în Dubai și în a 5-a zi a finalei oficiale am fost premiați ca vicecampioni mondiali la capitolele inginerie și construcție și ne-am clasat pe locul 3 la sustenabilitate. Competiția presupune 10 probe, dintre care 6 jurizate și 4 monitorizate.

Proba Inginerie şi Construcţie a avut ca obiectiv evaluarea construcţiei şi sistemelor incluse, inovaţia, integrarea şi implementarea. Echipele au trebuit să demonstreze un nivel ridicat de funcţionare al instalaţiilor electrice și mecanice. Sistemul structural ales a ajutat și el, luându-se în considerare soluția aleasă și consumul optimizat de materiale.

„O abordare excelentă a proiectării şi utilizării strategiilor pasive. Echipa a lucrat la designul casei, astfel încât spaţiul exterior s-a integrat complet cu anvelopa casei.”, a fost una dintre concluziile juriului internațional.

Proba Sustenabilitate evaluează modul în care fiecare echipă a reușit să reducă impactul locuinţei asupra mediului pe durata ciclului de viață, păstrând în același timp condițiile de confort și sănătate, modul interdiscplinar de proiectare și modul în care folosește strategiile de climatizare.

“Echipa a reuşit să ducă mai departe agenda sustenabilităţii la nivel naţional. Au reuşit să aibă un impact atât asupra copiilor, prin cursuri şi workshop-uri, dar şi la nivel guvernamental. Ei au demonstrat o abordare sustenabilă a caracteristicilor proiectului, punând accentul pe strategiile active şi pasive, dar luând în considerare și fezabilitatea proiectului.“, a afirmat juratul Dr. Kheira Aoul, specialist în sustenabilitate.

Competiția a început cu 14 zile la intensitate maximă!

Supereroii EFdeN au finalizat casa EFdeN Signature în cele 14 zile și au intrat în competiție!
✓ 14 zile
✓ 33 tineri profesioniști
✓ 2 ture
✓ 9 containere
✓ 3 utilaje

Suntem la jumătatea drumului și ne mai lipsesc fonduri pentru a putea acoperi costurile acestei deplasări. Mai avem 21 de zile în Dubai, perioadă în care trebuie să trecem prin celelalte probe ale competiției, să ținem tururi pentru vizitatori, urmând să dezasamblăm prototipul.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog