RDW

Ușa Trienalei Bucharest East Centric ‘HOME/any/more?’ – 2019

Ușa Trienalei Bucharest East Centric ‘HOME/any/more?’ – 2019 se deschide

București, 7 octombrie 2019 – Cea de a treia ediție a Trienalei  Bucharest East Centric “HOME/any/more?”, deschide astăzi, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București, seria de evenimente care i se subscriu și care se vor derula în Capitală, până pe 20 octombrie a.c.

          Abordând conceptul de ACASĂ dintr-o perspectivă interogativă, deschisă, Trienala reunește proiecte din peste 25 de țări din Europa Centrală și de Est, din China și America (Centrală și de Sud), Africa și Asia, cu întrebări deschise, pe tema locuirii.

          “Organizată de Fundația Arhitext design împreună cu Ordinul Arhitecților din România (ca partener strategic principal) și Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu și Uniunea Arhitecților din România, ca parteneri strategici, Trienala Bucharest East Centric Architecture “HOME/any/more/?” este un eveniment internațional care vizează regiunea Europei Centrale și de Est, în cadrul căruia ni se vor alătura invitați – arhitecți, teoreticieni, profesori – din toată lumea”, afirmă arh. Arpad Zachi, Directorul Trienalei. 

          Pe lângă nume mari ale arhitecturii internaționale și locale, care vor susține conferințe la acest eveniment – Sarah Robinson (USA/Italia – Președinte al sesiunii de Discursuri Critice), Marc Jay (Danemarca, Președinte al Premiilor East Centric 2019), Eva Prats și Ricardo Flores (Spania, speakeri), evenimentul va atrage un public specializat estimat la 6.000 de arhitecți, teoreticieni, critici și studenți din domeniu, precum și un public general estimat la 10.000 de persoane. Implicați direct în susținerea activităților Trienalei sunt 200 de specialiști din Europa Centrală și de Est. Bucureștii vor fi gazdă pentru oaspeți din Slovenia, Austria, Germania, Polonia, Cehia, Slovacia, Serbia, Rusia, Grecia, Turcia, Danemarca, Spania, Italia, Lituania, Ucraina, USA, China, dar și din multe orașe ale României.

          Vernisajul și Expoziția “(My) HOME/any/more/?” sunt completate de alte două vernisaje și expoziții interesante din Belgia, “Inventaires # Inventoires (Wallonie Bruxelles)”, la NOD Maker Space, și respectiv China: “Inventing a Home”, la Palatul Mogoșoaia.

Primii oaspeți ai Trienalei sunt jurnaliștii, Trienala deschizându-se cu Ziua presei, ca avanpremieră a Vernisajului Expoziției “(My) HOME/any/more/?” care marcheză, odată cu lansarea catalogului Trienalei, deschiderea oficială a acesteia, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București  (UAUIM). Aceasta va găzdui, de altfel, mai multe activități ale ediției 2019 a Trienalei de Arhitectură: conferințe, lansare de carte, prezentări, jurizări și dezbateri pentru câteva dintre secțiunile Trienalei, spre a fi cât mai aproape nu doar de profesioniști, dar și de studenți, viitorii arhitecți și proiectanți care vor duce mai departe tema “locuirii”.

          Două evenimente festive vor aduce recunoaștere acestei Trienale: ceremonia de premiere a eseurilor din cadrul Discursurilor Critice, la Teatrul Național București și Gala Premiilor East Centric, la Palatul Mogoșoaia. La acestea, publicul și participanții vor avea bucuria de a se întâlni și cu muzica – Diana Rotaru cu Ansamblul SonoMania și Corul Sound, condus de Voicu Popescu vor adăuga armonie acestor zile.

 

Toate activitățile și evenimentele Trienalei sunt deschise publicului larg.

Programul complet al Trienalei poate fi găsit și pe arhitext.com și Bucharest-trienale.eu, precum și detalii despre derularea întregului eveniment.

PR Communication, Bucharest Triennale
+40 311 04 178 | +40 749 070 723
roxana.chis@bucharest-triennale.eu | ecatriennale@gmail.com

arhitext.com | instagram  |  facebook

bucharest-triennale.eu

 

Comments

comments

Comments
One Response to “Ușa Trienalei Bucharest East Centric ‘HOME/any/more?’ – 2019”
Trackbacks
Check out what others are saying...
  1. […] Cea de a treia ediție a Trienalei Bucharest East Centric “HOME/any/more?”, deschide astăzi, la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” – București, seria de evenimente care i se subscriu și care se vor derula în Capitală, până pe 20 octombrie a.c. Source: http://arhitectura-1906.ro/Ușa Trienalei Bucharest East Centric ‘HOME/any/more?’ – 2019 […]Powered by Jasper Roberts - Blog