RDW

Referendumul pentru Legea Capitalei va avea loc pe 19 iunie

Consilierii generali au aprobat, miercuri, 13 aprilie, desfăşurarea referen­dumului pentru Legea Capitalei, pe 19 iunie. Decizia a fost luată prin votul a 29 de consilieri aparţinând majorităţii PDL-PNG-PRM.

Conform hotărârii adoptate de CGMB, bucureştenii vor răspunde la şapte întrebări: “Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?”, “Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?”, “Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?”, “Sunteţi mulțumiţi de curăţenia în Bucureşti?”, “Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?”, “Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatului din administraţia Bucureştiului?” şi “Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?”.

Potrivit primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, organizarea refe­rendumului va costa între 4 şi 5 milioane lei. Proiectul privind Legea Capitalei îi aparţine grupului PDL. Principalele prevederi ale proiectului sunt: desfiinţarea consiliilor locale, primarii de sector vor fi înlocuiţi de 6 viceprimari, care vor fi aleşi din rândul consilierilor generali, de Consiliul General, la propunerea primarului general (acum, primarii de sector sunt aleşi de cetăţeni), consilierii generali vor fi aleşi uninominal, Capitala nu va mai avea 7 bugete, ci unul singur, care va fi repartizat primăriilor de sector în funcţie de necesităţi. Cele mai importante domenii ale oraşului, cum sunt urbanismul, investiţiile, salubrizarea vor fi gestionate de Primăria Capitalei. Scopul referendumului este ca bucureştenii să decidă care prevederi vor rămâne şi care nu.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog