RDW

Salonul internațional de mobilă – Milano, 2011

Casamania Scaune Strip / Designer Fabio Novembre

În perioada 12-17 aprilie a avut loc, la Milano, cea de-a 50-a ediţie a Salo­nului Internaţional de Mobilă. Au participat 2.720 de companii producătoare de mobi­lier şi corpuri de iluminat, spaţiul expoziţional întinzându-se pe 530.000 mp. Printre participanţi s-au numărat cei mai importanţi pro­ducători de mobilier din lume: Moroso, Lago, Molteni şi MDF, stabilind tendinţele în materie pentru 2011. Lago a lansat un nou concept de mobilier, iar Moroso s-a asociat cu Diesel, pentru a crea o colecţie inedită. Cei mai mari designeri din lume au proiectat împreună cu specialiştii de la Magis colecţii inedite de scaune.

În acest număr vă prezentăm cele mai noi modele de scaune expuse la Salon. Continuarea, în numărul următor.

 

Lago / Scaunul Lastika / Creat de V. Velikov şi Lagostudio Lastika te duce cu gândul la o floare, o margaretă. Când stai pe el, eşti ţinut de benzile elastice, puternice, care alcătuiesc scaunul şi creează o senzaţie de balansoar. Altfel, structura este foarte stabilă. Este un scaun amuzant şi confortabil, foarte uşor, care poate fi pliat.

Magis Scaune Cyborg Designer: Marcel Wanders Un cyborg este un organism constituit din sisteme naturale şi artificiale. Termenul a fost inventat în 1960 de Manfred Clynes. În 1965, DS Halacy­ defineşte cyborgul ca o punte între “minte şi materie”. Cyborgii sunt descrişi ca un mix între părţi organice şi sintetice. Asemeni cyborgului, scaunul este făcut jumătate din plastic, jumătate din nuiele.

Magis Scaun Raviolo Designer Ron Arad: “Prin realizarea scaunului Raviolo, am produs o formă asemănătoare unei benzi curbate, cu o textură interioară şi exterioară foarte bine definită, ca şi cum ar fi fost “umflată”. Forma a ţinut cont de tehnologia utilizată - rotational moulded furniture”.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog