RDW

Vernisaj expozitie Concurs de Identitate Vizuala BNAB 2012

Va invitam la vernisajul expozitiei cu proiectele participante la Concursul de Identitate Vizuala a Bienalei Nationale de Arhitectura Bucuresti (BNAB) 2012 care va avea loc vineri, 13 ianuarie 2012, ora 14.30, la Centrul de Cultura Arhitecturala, strada Jean Louis Calderon, nr. 48, sector 2, Bucuresti.

 

Vor participa:

presedintele UAR, prof. dr. arh. Peter Derer,

comisarul BNAB, prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman,

presedintele juriului, lect. dr. Marina Theodorescu, Universitatea Nationala de Arta, Bucuresti,

membru al juriului, conf. dr. arh. Marius Marcu Lapadat, UAUIM, Bucuresti,

membru al juriului, lect. dr. arh. Francoise Pamfil, redactor sef revista Arhitectura.

 

Festivitatea de premiere va avea loc pe 20 ianuarie 2012, ora 16, la Centrul de Cultura Arhitecturala, in prezenta membrilor Colegiului Director UAR.

 

Cu stima,

comisar BNAB

prof. dr. arh. Cristina Olga Gociman

Comments
One Response to “Vernisaj expozitie Concurs de Identitate Vizuala BNAB 2012”
 1. Nicu M. Ion spune:

  Sunt uimit de lipsa reactiilor critice la adresa unei astfel de identitati vizuale care , dupa opinia mea, este neispirata, superficiala si facuta pe picior. Din pacate nu am apucat sa particip, cauza este termenul mai mult decat dubios-27 decembrie cand majoritatea sunt plecati din bucuresti. Nu cred totusi ca cineva a vrut sa aiba mai putine participari insa cred ca e o lipsa enorma de interes si de bun simt din partea UAR.
  Logotipul este in cel mai bun caz o reprezentare a decadentei in arhitectura, fapt la care asistam astazi. A-ul cazut impuscat sau mai degraba impins pe jos intr-un act de vandalism, este expresia perfecta a zilelor noastre. legatura cu editia respectiva unde se celebreaza 120 de ani este inexistenta. sunt ferm convins ca juriul habar nu avea datele temei. este un concurs dubios, cum spuneam, iar premiile sunt date la intamplare unor rezolvari deplorabile.
  logotipul castigator este deformat, disproportionat si mai mult decat atat la micsorare devine odios.
  Graphic designul romanesc nu este sub nicio forma expresia celor intamplate la acest concurs asa ca sa nu va grabiti sa generalizati. Au fost si participari bune, cu substrat si semnificatie insa nu au reusit sa treaca de inspectia superficiala, si deformata a juriului. Doamna Profesoara de Graphic Design cred ca era singura a carei prezenta se justifica in juriu, insa rezultatul o infirma.
  Concluzie, treaba a fost facuta in spiritul vremurilor. Cel mai crud este faptul ca sunt subapreciati designeri grafici care ar avea un cuvant de spus. Asa ca nu va descurajati cei care stiti ce faceti si treceti cu vederea genul asta de intamplari nefericite. Emigrati acolo unde profesionalismul este apreciat!

Powered by Jasper Roberts - Blog