RDW

ICR organizează primul atelier din seria „Un viitor pentru patrimoniul Bucureștiului – perspectiva europeană”

joi, 22 martie 2012

între orele 10.00 – 19.00

primul atelier de arhitectură și patrimoniu

din seria

Un viitor pentru patrimoniul Bucureștiului – perspectiva europeană

organizată de

Institutul Cultural Român și Asociația pro.do.mo

 

Tema atelierului: Protejare/restaurare/legislație/instituții

Invitat special: Pierre Housieaux, președintele Paris Historique

Workshop-ul va avea loc la Institutul Cultural Român

Aleea Alexandru 38, București

Accesul este permis numai pe bază de invitație. Vă rugăm să confirmați participarea la tel 031 7100 616 sau la floarea.tutuianu@icr.ro.

Institutul Cultural Român, în parteneriat cu Asociația PRO.DO.MO., organizează pe parcursul anului 2012 o serie de ateliere de arhitectură și patrimoniu sub titlul: Un viitor pentru patrimoniul Bucureștiului – perspectiva europeană. Atelierele se vor adresa arhitecților, specialiștilor din administrație, istoricilor de artă, experților atestați, studenților. Fiecare dintre ateliere va avea câte un invitat din Europa, care va susține o prezentare însoțită de proiecții. Scopul acestor ateliere este de a adapta modele de bune-practici din alte țări și de a găsi și implementa soluții concrete pentru diferite situații din România.

Primul workshop are ca temă: Protejare/restaurare/legislație/instituții și îl are ca invitat pe Pierre Housieaux, președinte Paris Historique  http://www.paris-historique.org   Pierre Housieaux este președintele Asociației pentru salvarea Patrimoniului și punerea în valoare a Parisului istoric. Asociației îi revine meritul de a fi salvat și valorificat cartierul parizian Marais. Workshop-ul va avea loc la sediul ICR, joi, 22 martie, orele 10.00- 19.00.

Participarea va avea loc pe bază de invitații și legitimații de student.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog