RDW

Prezentarea generală a ediției 2012 a Bienalei Naționale de Arhitectură București

Bienala (Nationala) de Arhitectura Bucuresti este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitectilor organizat neintrerupt din 1994.

Reprezentarea teritoriala extinsa de la un an la altul si caracterul aniversar al acestei editii, a X-a, a determinat Senatul Uniunii Arhitectilor din Romania sa o denumeasca „Bienala Nationala de Arhitectura Bucuresti”.
In intervalul scurs de la precedenta Bienala breasla arhitectilor a sarbatorit pe 26 februarie 2011, 120 de ani de la infiintarea Societatii Arhitectilor Romani, iar pe 15 octombrie 2012 va aniversa 120 de ani de la infiintarea invatamantului superior de arhitectura prin Scoala Nationala de Arhitectura. De asemenea, in acest an se implinesc 160 de ani de la nasterea si 100 de ani de la moartea lui Ion Mincu, al carui nume este purtat de Universitatea de Arhitectura si Urbanism Bucuresti.

Evenimentul central al BNAB 2012 este Expozitia-concurs de proiecte care va avea urmatoarele sectiuni:

  • Arhitectura locuirii.
  • Arhitectura dotarilor comunitare si de productie
  • Tehnologie, inovatie si sustenabilitate in arhitectura.
  • Patrimoniu – reabilitare, restaurare, conservare
  • Arhitectura spatiului interior, design de produs si scenografie
  • Arhitectura spatiului public – design urban, amenajari permanente sau temporare ale spatiilor publice, peisagistica.
  • Planificare spatiala, strategii si viziuni urbanistice sustenabile care reusesc sa schimbe perceptia asupra modului de abordare a dezvoltarii prin documente si studii cu mare putere de comunicare catre actorii urbani si care reusesc sa catalizeze real generarea de arhitectura de calitate.
  • Arhitectura prin imagine, fotografie, arte plastice, graphic-design, film sau alte modalitati vizuale de comunicare a valorilor arhitecturii.
  • Arhitectura prin cuvant, publicatii, publicistica, reportaj.
  • Proiecte nerealizate.

Alaturi de Expozitia-concurs de proiecte se va organiza o serie de evenimente: prezentari si dezbateri, expozitii si alte momente culturale. In acest sens se intentioneaza atragerea ca parteneri directi a organizatiilor profesionale si a institutiile de invatamant superior de profil de arhitectura, urbanism, restaurare, arhitectura de interior si design de produs.

Prezentarea generala BNAB 2012 poate fi descarcata aici.
Documentul include informatii privind participarea la Expozitia-concurs de proiecte, evenimentele conexe etc.

Calendarul BNAB 2012 poate fi descarcat aici.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog