RDW

Spațiul public. Între percepție și performanță, design și strategii de proiectare

O întâlnire cu arhitectul şi urbanistul londonez Peter Bishop şi cu echipa biroului de consultanţă, design şi planificare urbană Space Syntax România – Esenghiul Abdul şi Teodor Frolu.

Vineri 16 Martie, ora 16.00
The ARK  Bursa Mărfurilor Creative
Calea Rahovei nr.196A, Bucureşti

Cu ocazia acestei întâlniri Peter Bishop lansează cartea Temporary City, publicată în acest an de editura Routledge, al cărui co-autor este împreună cu Lesley Williams. Temporary City se opreşte asupra fenomenului extins de utilizare temporară a clădirilor şi terenurilor aflate în oraş în randul practicienilor care operează la graniţa dintre arhitectură, design şi regenerare urbană. Publicaţia realizează o incursiune în istoricul mecanismelor sociale, economice şi tehnologice din spatele acestui fenomen şi analizează confruntarea dintre preocuparea constantă de definire a unor strategii pe termen lung în ceea ce priveşte oraşul şi constrângerile de ordin politic şi economic. Cartea cuprinde 68 de studii de caz din Europa şi America de Nord.

Space Syntax Romania prezintă sub forma unei expoziţii studiul Evaluarea Performanţei Spaţiilor Publice, proiect susţinut financiar de Observatorul Urban al Uniunii Arhitecţilor din România. Studiul îşi propune să definească o metodologie de evaluare a felului în care spaţiile publice funcţionează pentru locuitorii oraşelor şi de a analiza conform acestei grile spaţii publice reprezentative din nouă oraşe din România în vederea identificării unor modele şi bune practici.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog