120 de ani de școală românească de arhitectură
09.05.2012
Program: program_ROCAD-ICAR_2012.pdf
Școala românească de arhitectură împlinește anul acesta 120 de ani pe care îi serbează printr-o serie de evenimente al căror moment culminant îl reprezintă o dublă conferință internațională organizată în perioada 16-20 mai 2012 la București.
Cele două evenimente: ROCAD - Romanian Convention of Architecture and Design între 16-18 mai 2012 și ICAR - International Conference on Architectural Research între 18-20 mai 2012, reunesc la Palatul Parlamentului și la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM), pe de o parte invitați de prestigiu internațional și cu o valoroasă carieră - practicieni, teoreticieni, profesori - pentru a ne împărtăși din experiența lor și pe de altă parte comunitatea academică internațională preocupată de cercetarea în arhitectură.
Personalitățile invitate la ROCAD sunt: Gottfried Böhm, Peter Böhm, Esteve Bonell, Mario Botta, Matias del Campo, René Davids, Antón García Abril, Sandra Manninger, Pierre von Meiss, Carlos Ott, Gaetano Pesce, Antonino Saggio, Eduardo Souto de Moura, Kostas Terzidis, Maria Voyatzaki și Elia Zenghelis.
Tot la ROCAD vor fi organizate standuri ale unor prestigioase firme de produse și servicii pentru arhitectură și construcții. În holurile sălilor de conferință vor fi prezente expozițiile dedicate cadrelor didactice și lucrărilor studenților de astăzi
Prin acceptarea distincțiilor de Doctor Honoris Causa și de Profesor Honoris Causa peste 20 de arhitecți faimoși din toate colțurile lumii, creatori de școli și teorii de arhitectură, și-au legat numele cu mândrie de școala noastră. Legătura între cele două conferințe devine mai stânsă prin faptul că dintre invitații de seamă de la ROCAD, Gottfried Böhm și Eduardo Souto de Moura vor primi distincția de Doctor Honoris Causa al Universității noastre.
Pentru informații suplimentare puteți vizita site-ul ROCAD http://www.rocad.org.ro/
ICAR - International Conference on Architectural Research (Conferința Internațională de Cercetare în Architectură), având titlul-temă "(Re) Writing History" - își propune să contribuie la diseminarea cunoștințelor rezultatelor cercetărilor în arhitectură și domeniile conexe.
Secțiunile sale sunt:
- Orașul în istorie versus orașul viitorului/posibil
- Clădiri inteligente și arhitectura adaptabilă
- Conservarea și restaurarea de arhitectură
- Regândind arhitectura prin redefinire - comunicarea arhitecturii
- Arhitectură de interior și design
- Dincolo de disciplină(e): educația și cercetarea de arhitectură.
Pentru informații suplimentare puteți vizita pagina conferinței ICAR http://icar2012.uauim.ro/
Școala românească de arhitectură a reprezentat, încă de la începuturile sale, un loc de educație, cercetare și realizare a arhitecturii. Ion Mincu, arhitectul al cărui nume îl poartă cu mândrie școala noastră, a fost și întemeietorul stilului Neoromânesc, echivalentul național al Art Nouveau-ului. O seamă de profesori și studenți au avut de-a lungul timpului și au în continuare, rezultate remarcabile la nivel național și internațional. Acestea le veți vedea în expozițiile dedicate foștilor profesori, cadrelor didactice actuale și lucrărilor studenților de astăzi ce vor fi prezentate la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" în cadrul ICAR.
Expoziția cadrelor didactice: Comunitatea Contemporană Academica UAUIM
Informații pentru participanți
Layouturi pentru participanți
- facultatea_de_arhitectura.cdr [76K]
- facultatea_de_arhitectura.pdf [366K]
- facultatea_de_arhitectura.tif [1M]
- facultatea_de_arhitectura_de_interior.cdr [75K]
- facultatea_de_arhitectura_de_interior.pdf [363K]
- facultatea_de_arhitectura_de_interior.tif [1M]
- facultatea_de_urbanism.cdr [73K]
- facultatea_de_urbanism.pdf [362K]
- facultatea_de_urbanism.tif [1M]