RDW

Noaptea Muzeelor – 19 mai 2012

Noaptea Muzeelor este un eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a opta ediţie. Evenimentul este patronat şi anul acesta de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

Reţeaua Naţională a Muzeelor din România (RNMR) este partener oficial al evenimentului la nivel internațional, coordonând desfășurarea Nopții Muzeelor în România și asigurând o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești, în special prin intermediul site-ului special dedicat, www.noapteamuzeelor.ro, dar și a unei campanii de promovare la nivel național. De asemenea, din 2011 RNMR coordonează și organizarea circuitului muzeal din București, care a fost inițiat în anul 2008 de către Muzeul Național de Artă al României. La ediția din acest an, RNMR propune vizitatorilor și un circuit-pilot în Cluj. Deoarece hărțile cu organizațiile participante au fost apreciate de public, RNMR invită bucureștenii și clujenii să folosească hărțile tipărite cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național, care vor fi disponibile în regim de gratuitate la sediul muzeelor participante în noaptea evenimentului.

Aproximativ 3.000 de muzee din Europa sărbătoresc anual evenimentul. Mai multe detalii despre Noaptea Europeană a Muzeelor la adresa
http://nuitdesmusees.culture.fr.

În România aproximativ o sută de muzee își așteaptă vizitatorii în nocturnă.

Noaptea muzeelor în Bucureşti

Noaptea muzeelor în Cluj

Noaptea muzeelor în alte orașe

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog