RDW

A IV-a Conferință Internațională – Energia Solară în România

– 7 țări Europene susțin energia solară

 

România se bucură anul acesta de o creștere a numărului de investitori în domeniul energiei solare, iar odată cu aceasta a crescut și numărul de licențe solicitate pentru instalarea de parcuri solare. În 2012 numărul investitorilor care au solicitat licențe a ajuns deja la 300, față de anul trecut când numărul acestora a fost de 50. Statul a aprobat o lege prin care investitorii primesc 6 certificate verzi pe MWh până la 1 ianuarie 2014 și nu doar până la 1 ianuarie 2013, așa cum a fost stabilit inițial. Pentru a sprijini dezvoltarea pieței de energii regenrabile în România, REECO va organiza cea dea V-a ediție a târgului și conferințelor RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, între 21-23 noiembrie, la Sala Palatului din București.

Sectorul energetic fotovoltaic din România are unul din cel mai mare potențial de creștere în Europa. Acesta este unul din sectoarele în care se investește din ce în ce mai mult, iar România este văzută astfel, ca următoarea țintă pentru demararea de proiecte fotovoltaice. Centralele fotovoltaice care vor fi racordate la sistemul energetic național, vor produce curent cât cele 2 reactoare de la centrala nucleară de la Cernavodă.

Conform datelor publicate de Transelectrica, în România există 51 de companii care demarează proiecte pentru instalarea de panouri solare. Valoarea investiției în aceste proiecte se ridică la 500 milioane de euro, iar capacitatea totală instalată va fi de 210,3 MW. În 2012 vor fi pe deplin funcționale 14 astfel de instalații fotovoltaice care transformă radiațiile solare în electricitate și anume: 4 în Prahova, 2 în Dolj, Olt și Timiș, unul la Brăila, Botoșani, Gorj și Dâmbovița. Aceste parcuri solare instalate vor produce împreună 61 MW.

Având în vedere importanța pe care energia solară o are în prezent, în România, REECO – organizator de târguri și conferințe pentru energie regenerabilă în toată Europa, va organiza cea de-a IV-a Conferință Internațională – Energia Solară în România, care va avea loc pe 22 noiembrie, la Sala Palatului din București.  

Conferința va găzdui pe parcursul unei zile reprezentanți ai unor instituții cu putere de decizie, la nivel național și internațional din 7 țări, precum și producători și distribuitori din acest domeniu. Printre tematicile conferinței se află detalii legate de ultimele dezvoltări ale pieței, politici, legislație și posibilități de finanțare și multe altele. Marrie LATOUR, Senior National Policy Advisor EPIA, din Belgia va prezenta o „Privire de ansamblu asupra dezvoltării pieței actuale a centralelor PV”.

De la Dl. Zoltan NAGY-BEGE, Director General – Departamentul Reglementare în Domeniul Eficienței Energetice, ANRE participanții vor afla ultimele „Noutăți privind schema de sprijin din surse regenerabile de energie în România. Dr.Ing. Bogdan TRUȘCĂ, Business Development Manager, TÜV SÜD România va prezenta „Probleme tipice în timpul construcției și funcționării instalațiilor fotovoltaice. Printre exemplele practice prezentate se vor afla representanți CSUN – China Sunergy Europe GmbH, Germania care va prezenta „Puterea Fotovoltaicului – Studii de caz despre Parcurile Solare din Estul Europei”;  Eltek AS din Norvegia, IBC SOLAR s.r.o din Republica Cehă, Hanwha SolarOne GmbH, Germania, ET Solar Group, Soluții Solare de la Vermeer și mulți alții. Un punct special va ocupa eficiența modulelor solare, în prezentarea experților de la REC Solar Germany.

Această conferință va fi organizată în paralel cu a V-a ediție a celui mai mare târg de energie al României, RENEXPO® SOUTH – EAST EUROPE, în cadrul căruia s-au înscris până în prezent peste 100 de expozanți provenind din 13 țări, din care 50% sunt din domeniul energiei solare.
Mai multe informații despre cel mai mare și important eveniment din domeniul energiei regenerabile în România cât și despreconferințe de specialitate, găsiți pe www.renexpo-bucuresti.ro.

Contact și informații:
REECO RO Expoziţii S.R.L.
B-dul. Revoluţiei, Nr. 96, Ap. 4, 310025 Arad
Tel:: +40 (0) 257-23099 – 9
Fax: +40 (0) 257-23099 – 8

info@reeco.ro

www.reeco.ro

 

Despre Grupul REECO: Organizatorul, REECO RO Expoziţii, face parte din Grupul REECO cu firma mamă în Germania şi filiale în Salzburg, Austria, Bruxelles, Belgia, Budapesta, Ungaria şi Arad, România. Din 1997, aproximativ 50,000 de experţi din 70 ţări participă la târgurile şi conferinţele organizate de REECO. Găsiţi mai multe detalii pe www.energy-server.com.

 

Sursa informațiilor: www.businesslive.ro, www.ecomagazin.ro, www.solar-magazin.ro

Invitația și formularul de înscriere pot fi accesate aici

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog