RDW

BAV 2012 – 13. Mostra Internazionale di Architettura

Expoziția Internațională de Arhitectură este la a 13-a ediție și se desfășoară, între 29 august și 25 noiembrie 2012, în Giardini și Arsenale din Veneția, tema aleasă fiind Common Grounds.

Ambiția acestei teme este reafirmarea existenței culturii arhitecturale alcă-tuită nu doar din talente singulare, dar și dintr-o continuitate bogată de idei diferite reunite într-o istorie co-mună având predicamente și idealuri comune.

Expoziția include 66 de proiecte elaborate de arhitecți, fotografi, artiști, critici și cercetători. Sunt prezente 55 de pavilioane naționale, iar nu-mărul total de participanți la expoziție este 118.

Cea de-a 13-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură este prezidată de Paolo BARATTA, iar director este David CHIPPERFIELD.

Ceremonia de premiere a Expoziției In-ternaționale de Arhitectură a avut loc în 29 august la Esedra Area în Giardini. Evenimentul de marcă l-a reprezentat decernarea LEULUI DE AUR PENTRU ÎNTREAGA ACTIVITATE arhitectului protughez Álvaro Siza Vieira.

Motivația acordării acestui premiu special a fost prezentată de arhitectul David Chipperfield. Cităm din text un pasaj semnificativ.

„Sunt egal în măsură cu tot ceea ce văd, nu strâmtorat de măsura în care sunt”. (Fernando Pessoa, Cartea neliniștirii)

Pavilionul României de la a 13-a ediție a Bienalei de Arhitectură de la Veneția s-a vernisat în 27 august.

La acest eveniment au participat Monica Morariu, Alexandru Damian, Bogdan Tofan, Viorica Curea și câțiva din membrii Senatului UAR.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog