RDW

„Povestea ce n-a fost” la Castelul Corvinilor din Hunedoara

Asociaţia Ordinul Cavalerilor de Hunedoara (A.O.C.H.) împreună cu Zotikos și Muzeul Castelul Corvinilor organizează în serile de 28 – 30 septembrie 2012, spectacolul de lumini și fantezie „Povestea ce n-a fost” la Castelul Corvinilor din Hunedoara. 

În fiecare seară, între orele 21:00-24:00, vizitatorii vor putea parcurge traseul format din treisprezece instalații artistice, traseu ce va fi deschis de o proiecție pe fațada principală.

Intrarea la eveniment în toate serile este liberă.

detalii : http://tiny.cc/rao8kw

sau

Facebook „Povestea ce n-a fost”: http://tiny.cc/seo8kw

Proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Hunedoara.

___________________________________________________________________________________

Proiecțiile și instalațiile artistice ce compun evenimentul vor fi deschise în aceeași formă în fiecare dintre seri, oferind o imersiune într-o atmosferă fantastică, feerică.

În interior, sunetul recitalurilor de pian, lăută, acordeon sau vibrafon acompaniate de efecte vizuale vor îmbia la explorarea curții și a încăperilor castelului, activând pe traseu diversele instalații artistice. Vor putea fi descoperite scene ireale, abstracte sau serene, însuflețite de cavaleri și domnițe, proiecții cartate, lumini ultraviolete şi ochelari 3D.

Scopul proiectului este de a înfățișa Castelul Corvinilor nu ca o destinație istorică, ci ca destinație cu valențe fantastice, ireale.Vizitatorii sunt provocați să-și pună întrebări, să admire și să se lase uimiți pe măsură ce parcurg noile dimensiuni ale castelului. 
Castelul se va vizita noaptea, când va primi o iluminare alternativă și un fond sonor amplificat doar de bolțile încăperilor.
Astfel, castelul va aduce rod vizual proaspăt: material fotografic bogat și inedit.
Iar pentru vizitatori, noua lumină în care vor vedea castelul îi va determina să se gândească nu doar la trecutul monumentului ci și la potențialul actual și viitor al acestuia.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog