RDW

Trienala de Arhitectură East Centric 2013. Termenul de înscriere la open call-ul de proiecte este 11 Aprilie!

Fundaţia Arhitext design a lansat oficial Trienala de Arhitectură East Centric, Trans(a)parenţe 2013 de mai bine de 2 luni. Trienala de Arhitectură East Centric, dedicată arhitecturii din Europa Centrală şi de Est*, va fi organizată în Bucureşti, în perioada 10-27 Octombrie 2013.

Una din componentele majore ale Trienalei este Expoziţia tematică Trans(a)parenţe. În vederea selectării proiectelor ce vor fi prezente în această expoziţie, Fundaţia Arhitext design a lansat un open call de proiecte creat pentru a da posibilitatea arhitecţilor, designerilor, urbaniştilor şi peisagiştilor din Europa Centrală şi de Est de a fi prezenţi în Expoziţia tematică Trans(a)parenţe, din cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric 2013.

Aşadar, dacă sunteţi arhitecţi, designeri, urbanişti, peisagişti şi vă desfăşuraţi activitatea într-una din ţările Europei Centrale şi de Est*, aveţi un proiect (sau mai multe) care răspunde temei de Trans(a)parenţe şi care a fost deja construit începând cu 2008 într-una din aceste ţări*, atunci, Fundaţia Arhitext design vă încurajează să participaţi la acest open call de proiecte!

Toate proiectele trebuie depuse până în data de 11 aprilie 2013, orele 21:59, GMT+2.

 

Acest open call oferă arhitecţilor, designerilor, urbaniştilor şi peisagiştilor nu numai ocazia de a-şi prezenta lucrările într-o nouă expoziţie, ci şi oportunitatea de a le integra într-un context mai larg al arhitecturii contemporane din regiune şi a participa în acest fel şi la prima Trienală de arhitectură dedicată Europei Centrale şi de Est.

Includerea lucrărilor într-o expoziţie tematică va releva latura conceptuală a proiectelor, aducându-le astfel la nivelul discursului / dialogului critic şi punând în lumină legăturile extra-formale.

Proiectele selectate vor fi incluse şi în catalogul expoziţiei, conceput ca un volum de sine stătător, în care vor fi prezentate proiectele selecţionate pentru expoziţie împreună cu o serie de articole teoretice şi critice, care vor vorbi despre arhitectura actuală în ţările Europei Centrale şi de Est.

Proiectele selectate vor fi integrate şi în portalul arhitectural regional www.east-centricarch.eu care este o reflectare a practicii regionale semnificative şi care este singura platformă online regională de arhitectură în momentul de faţă.

 

Regulamentul open call-ului este disponibil la:

http://www.arhitext.com/docs/CALL%20FOR%20PROJECTS%20RO.pdf

şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/open-call/

 

*Albania, Austria, Bielorusia, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Cipru, Estonia, Germania, Grecia, Kosovo, Letonia, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Republica Moldova, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina, Ungaria

Organizator: Fundaţia Arhitext design

Co-organizator:

Sponsor oficial:

Parteneri de comunicare:

Parteneri: Fundaţia Archaeus, ASASH, Intermediate National Contact Meeting, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia de la 4, Asociaţia din Mincu, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Timiş, Architekturstiftung Österreich

 

Parteneri media: Radio România Cultural, Arhitekton, Epiteszforum.hu, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Zeppelin, Artclue, Architravel.ro, W-A.pl, wettbewerbe aktuell, Atelierul de proiectare, Modernism.ro, 1:100 ediciones, archiworld.tv, Spatiulconstruit.ro

 

Pentru detalii puteţi contacta departamentul de presă al Trienalei:

arhitext_redactie@b.astral.ro / 031.104.11.78

 

www.east-centricarch.eu/triennale/

www.arhitext.com/evenimente/trienala-de-arhitectura-east-centric/

www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog