RDW

Trienala de Arhitectură East Centric 2013. Ce-a de a doua etapă a concursului de eseuri s-a încheiat!

east-centric

Fundaţia Arhitext design este bucuroasă să vă anunţe că ce-a de a doua etapă a concursului de eseuri critice din cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric s-a încheiat cu succes. În prima etapă a concursului s-au primit 88 de înscrieri, din 17 ţări de pe întregul mapamond (Anglia, Bosnia şi Herţegovina, Canada, Cehia, Croaţia, Egipt, Elveţia, Grecia, India, Italia, Muntenegru, Olanda, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Ungaria). În această a adoua etapă, s-au primit 31 eseuri eligibile, din 12 ţări (Anglia, Bosnia şi Herţegovina, Canada, Cehia, Croaţia, Egipt, Grecia, Italia, România, Slovacia, Slovenia, Ungaria).

Prin înscrierea în concurs (etapa I care s-a încheiat pe 14 martie) şi transmiterea eseului spre evaluare (etapa II care tocmai s-a încheiat), participanţii au ocazia ca eseurile lor să fie evaluate de un juriu internaţional prezidat la această primă ediţie de Juhani Pallasmaa.

În perioada următoare juriul va evalua toate cele 31 de eseuri înscrise şi în data de 10 iunie se vor anunţa cei 5 nominalizaţi. Aceştia vor participa la Trienala de Arhitectură East Centric 2013, pentru a-şi susţine eseurile, în datele de 18 şi 19 octombrie 2013. Nominalizaţii care nu sunt prezenţi la susţinerea eseului în faţa juriului, la Trienală, vor primi diplomă, dar pierd dreptul de a primi Premiul în bani şi suportă cheltuielile de transport ale cărţilor oferite ca bonificaţie pentru nominalizare.

Eseurile nominalizate vor fi publicate în revista regională Arhitext şi/sau în catalogul expoziţiei Trans(a)parenţe, pe site-ul www.arhitext.com şi/sau pe platforma de arhitectură regională www.east-centricarch.eu, fiind astfel făcute cunoscute unui public larg.

Autorii eseurilor nominalizate vor beneficia de promovare la nivel regional atât în cadrul Trienalei de Arhitectură East Centric, pe materialele de promovare ale acesteia, în revista Arhitext, revistele şi site-urile partenere ale Trienalei şi vor primi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro.

Premiul pentru eseul câştigător constă în suma de 1000 euro şi cărţi şi reviste de arhitectură bilingve, editate în România, în valoare de 200 euro (de la etapa de nominalizare).

 

Termene-limită:

–       Etapa I: Etapa de înscriere: Încheiată.

–       Etapa II: Transmiterea eseurilor pentru concurs: Încheiată.

–       Anunţul privind eseurile nominalizate de juriu: 10 iunie 2012

–       Etapa III:Susţinerea eseurilor nominalizate în faţa juriului, la Trienală: 18 şi 19 octombrie 2013

–       Premierea: 19 octombrie 2013

Regulamentul concursului de eseuri îl găsiţi la
http://arhitext.com/docs/Concurs%20eseuri%20RO.pdf

şi la http://www.east-centricarch.eu/triennale/contest/

 

Organizator: Fundaţia Arhitext design

Cu sprijinul:

primaria-sect-1

Co-organizator:

Sponsor oficial:

Partener strategic:

innobuild

Parteneri de comunicare:

Sponsor secundar: Rehau

Sponsor: Immergas

Parteneri: Fundaţia Archaeus, ASASH, Intermediate National Contact Meeting, Ordinul Arhitecţilor din România, Asociaţia de la 4, Asociaţia din Mincu, Ordinul Arhitecţilor din România – Filiala Timiş, Architekturstiftung Österreich, Advertigo

Parteneri media: Radio România Cultural, Arhitekton, Epiteszforum.hu, Arhimania, Arhiforum, Igloo, Zeppelin, Artclue, Architravel.ro, W-A.pl, wettbewerbe aktuell, Atelierul de proiectare, Modernism.ro, 1:100 ediciones, archiworld.tv, Spatiulconstruit.ro, Roarhitect.ro, Divine Pearl

Pentru detalii puteţi contacta departamentul de presă al Trienalei:

arhitext_redactie@b.astral.ro / 031.104.11.78

www.east-centricarch.eu/triennale/

www.arhitext.com/evenimente/trienala-de-arhitectura-east-centric/

www.facebook.com/EastCentricArchitectureTriennale

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog