RDW

Noaptea Albă a Galeriilor 2013

Screen Shot 2013-05-20 at 3.38.56 PM

Sursa imagine: noapteagaleriilor.ro

28 de galerii și 25 de spații alternative și evenimente conexe vă așteaptă în data de 24 Mai 2013 în cadrul evenimentului Noaptea Albă a Galeriilor.
Aflat la cea de-a 7 a ediție, acest eveniment, inițiat și organizat de Asociația Ephemair, dezvoltă o platformă de comunicare și promovare a artelor contemporane emergente.

Dezvoltat cu precădere în București, NAG urmărește extinderea și în alte centre urbane culturale importante din România, implicând astfel tinerii în fenomenul cultural al generației lor și oferindu-le un eveniment efervescent și dinamic, în programul căruia sînt bineveniți să participe și, mai ales, să se implice.
În calitate de organizatori ai celui mai popular eveniment nocturn local după Noaptea Muzeelor dorim să oferim publicului în fiecare an în afara evenimentelor realizate de către participanți, noi atracții în programul NAG.

Suntem mândri că, încă de la prima ediție din 2007, am invitat publicul să parcurgă traseul galeriilor pe bicicletă, iar în 2010 am fost primul eveniment de acest gen care a reușit, cu sprijinul Raiffeisen Bank, să echipeze 200 de biciclete cu echipament nocturn și de securizare, oferind gratuit publicului acest mijloc eficient și non invaziv de deplasare în spațiul urban.

Asumându-ne responsabilitatea pentru producerea unui proiect ale cărui evenimente contribuie atât la dezvoltarea culturii, cât și la responsabilizarea locuitorilor din oraș față de mediul în care trăiesc, ne face o deosebită plăcere să vă invităm să petrecem Vineri 24 Mai o noapte frumoasă într-un oraș cât mai prietenos.

scurt istoric
În prima ediție a NAG din 2007 au participat 12 galerii din București. În 2008, a 2 a ediție a reunit 14 de locații. A 3 a ediție din 2009 a dublat acest număr -28 de locații. 2010 – a 4 a ediție – 40 de locații. În a 5 a ediție am extins acest eveniment și în Cluj, devenit în ultimii ani un centru cultural din România cu o dezvoltare spectaculoasă, oraș unde am reunit pentru această primă ediție locală 12 locații pe harta NAG, Bucureștiul marcînd în harta sa 54 de galerii și spații alternative.
NAG#6 a prezintat publicului 30 de galerii și spații alternative iar ediția din acest an extinde harta in 53 de locații.

organizator
Asociația Ephemair are drept scop dezvoltarea unor proiecte culturale care promovează arta contemporană românească și internațională. De asemenea Asociația Ephemair își asumă responsabilitatea socială și rolul educativ față de tineri cărora încercăm să le facilităm accesul la cultura generației din care fac parte prin organizarea de evenimente culturale cît mai variate.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog