RDW

Post-Industrial Stories

VIZ_MOD_LOW_REZ-02-02

Ioana Cîrlig

Marin Raica

 

24 mai

17.00-22.00

 

27 mai-17 iunie

10.00-18.00

Strada Jean Louis Calderon 48, mansarda redacției ARHITECTURA

Proiectul independent de fotografie documentară Post-Industrial Stories este un studiu al consecințelor dezindustrializării în România. Ioana Cîrlig și Marin Raica surprind cu empatie și perseverență diferitele dimensiuni ale efectelor crizei sociale și economice actuale. Proiectul demarat în octombrie 2012 va dura doi ani, fiind structurat în patru etape. Cei doi fotoreporteri vor locui acești doi ani în zonele industriale fotografiate: Brad, Petrila, Anina și Abrud, dar vor călători și în locuri cu tradiție în extragerea și prelucrarea resurselor: Roșia Montană, Zlatna, Anina, Oravița, Ciudanovița, Ștei, Valea Jiului, Călanul Nou, Moldova Nouă. Revista ARHITECTURA vă invită să descoperiți originalitatea fotografiilor Ioanei Cîrlig și ale lui Marin Raica și relevanța conținutului proiectului Post-Industrial Stories.

Post industrial stories

Ioana Cîrlig și Marin Raica au ales să fotografieze pe film lat întrucât le permite un anumit stil de lucru și o rezumare a situațiilor întâlnite, bineînțeles, pe lângă justificările tehnice (profunzime, volum, textură, culori, rezoluție, claritate). Fotografiile sunt realizate pe format mediu (6×6 și 6×4.5) datorită atmosferei obținute în imaginile pe film.

Marin Raica este pasionat de fotografie de 15 ani, iar timp de 10 ani a lucrat ca fotoreporter și a avut ocazia  să cunoască în profunzime România, în special zonele defavorizate.

Ioana Cîrlig a absolvit Imagine de Film și este pasionată de fotografie de 7 ani. A lucrat ca fotoreporter  4 ani și, din 2010, este freelancer. Vrea să facă fotografie documentară și a visat mult timp la un astfel de proiect.

Expoziția de fotografie Post-Industrial Stories va putea fi vizitată în redacția ARHITECTURA până pe 17 iunie 2013, de luni până vineri, între 10.00-18.00.

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog