RDW

Imagini din Marea Britanie 100 de ani de artă a peisajului din Colecția British Council

Sir Matthew Smith - Un drum şerpuitor - Peisaj din Cornwall, 1920

Muzeul Naţional de Artă al României şi British Council România au plăcerea să vă invite joi, 3 octombrie 2013, ora 11.00 la conferinţa de presă prilejuită de deschiderea expoziţiei Imagini din Marea Britanie. 100 de ani de artă a peisajului din colecţia British Council. Expoziţia se înscrie în seria evenimentelor organizate pentru a sărbători aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea British Council în România.

Vernisajul expoziţiei are loc joi, 3 octombrie 2013, ora 19.00. Accesul la vernisaj se face numai pe bază de invitaţie. Presa interesată de eveniment este rugată să se acrediteze la telefon 021.314.81.19.

Expoziţia Imagini din Marea Britanie cuprinde 57 de lucrări din Colecţia British Council, care prezintă o imagine complexă a peisajului insular sub diversele lui aspecte rurale şi urbane. Structurată în patru secţiuni – oraşul, industrialul, ruralul şi ţărmul – expoziţia oferă publicului din România o perspectivă unică asupra peisajului britanic văzut prin ochii artiştilor englezi de la sfârşitul secolului al XIX-lea până în zilele noastre. Grupate astfel, operele de artă recompun o hartă subiectivă a Marii Britanii.

Artiştii britanici au surprins în lucrările lor priveliştea industrială, dezvoltarea recentă a zonelor suburbane, dar şi peisaje cu megaliţi, ruine romane sau perspective aeriene ale câmpurilor. Pe lângă pictură, grafică, sculptură şi fotografie, în expoziţie sunt prezente şi instalaţii şi intervenţii de tip Land Art – amprente personale ale artistului asupra peisajului.

De la peisajul rural vălurit la conturul crestat al coastelor, de la fragmente de peisaj urban până la obiectivele industriale dezafectate din nord-estul Londrei, demolate între timp pentru a face loc construcţiilor care au găzduit ediţia din 2012 a Jocurilor Olimpice, lucrările selectate ilustrează o viziune dinăuntru asupra peisajului britanic, inaccesibilă călătorului străin.

Colecţia British Council, iniţiată în 1935, cuprinde în prezent mai mult de 8500 de piese create de peste 1650 de artişti britanici, acoperind o gamă largă de tehnici şi genuri – pictură, sculptură, desen, acuarelă, gravură, fotografie, instalaţie.

Program:

Conferinţa de presă: joi, 3 octombrie 2013, ora 11.00

Vernisaj: joi, 3 octombrie 2013, ora 19.00

Durata: 4 octombrie 2013 – 19 ianuarie 2014

Locaţia: Muzeul Naţional de Artă al României, Calea Victoriei 49-53

Program de vizitare: miercuri-duminică, 10.00-18.00

Tarif: 10 lei întreg (redus: 5 lei pentru pensionari, 2,5 lei pentru elevi/studenţi)

Gratuit: în prima miercuri a fiecărei luni

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog