Ghidul RePAD, la Cărturești

19.10.2013

Incepand de saptamana viitoare, libraria Carturesti va distribui GHIDUL RE PAD. Pentru a marca acest fapt si pentru a incuraja publicul sa isi lipeasca mainile de cartea rosie, LUNI SEARA, 21 OCTOMBRIE, LA ORA 18:30, IN CADRUL CEAINARIEI CARTURESTI din Arthur Verona, facem o noua proiectie a celor 7 interviuri video anexate lucrarii tiparite:

* Richard Harding – Founding Associate of Carbon to Zero Consulting: _Integrated Urban Development in the European Context_ * Radu Ioan Tudorache – Fondator si Administrator al Fundatiei Cantacuzino Floresti: _Patrimoniul, oportunitate de investitii_ * Camelia Csiki – Jurnalist TVR: _Despre Patrimoniu, Valori si Traditii in Jurnalismul Romanesc_ * Steven Borncamp – presedinte al Romania Green Building Council: _Developing Communities for Future Generations_ * Theodor Paleologu – profesor, deputat si fost Ministru al Culturii: _Dezvoltare Durabila in Raport cu Mediul si Patrimoniul_ * Stanislas Pierret – director al Institutului Francez din Romania: _Investir dans le patrimoine, ici et maintenant_

* Loredana Bruma – presedinte al Asociatiei Rhabillage: _Dezvoltare Urbana in Raport cu Patrimoniul Arhitectural_

In cazul in care ati ratat lansarea de saptamana trecuta, sau daca pur si simplu vreti sa ne cunoastem mai bine, va asteptam intr-un cadru non-formal sa schimbam o vorba, sa rasfoim o carte, sau mai multe si sa invatam impreuna cum sa transmitem mai departe povestea patrimoniului arhitectural romanesc.

Intrucat ne-ati mai intrebat, pentru cei interesati, veti putea face donatii in bani. Fondul acumulat ne va ajuta sa distribuim cartea gratuit in tara, principalelor centre administrative, educationale si culturale si la nivel international, universitatilor de profil si organizatiilor de patrimoniu. La finalul anului, o lista cu distributia exemplarelor de protocol va fi facuta publica pe site-ul re-pad.ro . Cu ajutorul vostru, putem face lucrarea accesibila unui public mai numeros si cat mai divers.

Carte si DVD, Ghidul RePAD este prima lucrare care prezinta abordarea patrimoniului in intreaga sa complexitate. Pornind de la simple exercitii de observare, continutul lucrarii conduce cititorul, fie el specialist, investitor, dezvoltator local sau simplu pasionat de patrimoniul arhitectural, prin chestiuni de ordin legislativ, economic, tehnic si strategic, utilizand constant un limbaj unitar și accesibil. Ghidul isi gaseste forma concreta intr-un concept de tip jurnal de documentare cu notite in trei limbi, romana, engleza si franceza (texte complementare, nu traduceri). Precum patrimoniul in ansamblul sau, lucrarea este ca o poveste pe care o descoperi treptat.

Noi va asteptam sa povestim pe indelete despre proiect, despre proces si despre oamenii implicati.

Echipa RePAD