Lista speakerilor este completă la prima ediție ARThitecture!
09.10.2013
ARThitecture Conference & Expo va aduce la Cluj-Napoca, pe data de 15 Noiembrie 2013, peste 200 de arhitecți și specialiști în domenii conexe arhitecturii. Realizat în parteneriat cu Ordinul Arhitectilor din România, evenimentul a fost conceput în scopul de a puncta excelența, calitatea și performanța în arhitectură prin prisma prezentărilor și a dezbaterilor.
Claudiu Toma este de opt ani asociat al biroului de arhitectură Parasite Studio, alături de Wenczel Attila. PARASITE înseamnă “o schimbare de atitudine. Înseamnă o abordare “de sus” a proiectului. Ne interesează conflictul creat între vechi și nou și nu integrarea prin materialitate și detalii”. Claudiu Toma va suține prezentările a două dintre proiectele realizate de Parasite Studio, în cadrul ARThitecture: Black on White (casa particulară) și Dental Praxis (clinică dentară). Tema principală a proiectului Black on White – o cutie închisă la culoare destinată spațiilor private, susținută de o serie de pereți albi ce delimitează spațiile semipublice este completată de relațiile pe care trebuie să le stabilească la ora actuală o locuință cu mediul înconjurător, construit sau natural. Sistemul de curți împreună cu spațiile principale mediază trecerea între public spre privat, fiind compus în relație cu peisajul și lumina naturală cu scopul de a asigura atât intimitatea cât și comunicarea și expunerea necesare unei familii tinere.
Adrian Soare a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu în 1999. La scurt timp după absolvire înființează biroul de arhitectură UrbanCult cu care câștigă numeroase premii și distincții. Printre cele mai importante se numără: Concursurile Europan 7 – Riga, Letonia în 2004, Europan 6 – Lamia, Grecia în 2002; Bienala de Arhitectură București 2004; Medalia Bienalei, secțiunea Arhitectura Clădirilor pentru Proiectul Casa Pleșca, Mogoșoaia. În 2006 înființează alături de Eliza Yokina biroul de arhitectură SYAA. Începând cu 2010 este și vicepreședintele Ordinului Arhitecților din România.
Gabriel Roșca a absolvit Universitatea Tehnică din Cluj Napoca în 1998, an în care a și-a început și cariera de arhitect. Primul său contact cu lumea arhitecturii avut loc în vremea când făcea parte din firma ABF – Architekturbüro Fabini din Sibiu. În anul 2003 și-a înființat propriul birou de arhitectură: “Cooplan a rezultat în urma colaborării a doi arhitecți sibieni pasionați de materiale și construcții tradiționale din Transilvania. Activitatea biroului s-a diversificat treptat, păstrând o atenție specială pentru detalii și tehnica construcțiilor.” Gabriel Roșca ne vorbește la ARThitecture despre “Etimologie”.
Lista completă a speakerilor și mai multe informații despre program sau înscrieri sunt disponibile pe site-ul evenimentului www.arthitecture.ro, iar pentru update-uri referitoare la eveniment și speakeri, vă așteptăm pe pagina de Facebook.
Evenimentul este realizat cu sprijinul Chic Ville și Ordinul Arhitecților din Romania.
Partener principal: REYNAERS Aluminium.