RDW

Peste 22 000 de vizitatori în 5 zile de târg la cel mai mare eveniment din industria mobilei – BIFE-SIM 2013

Valuri de vizitatori români și străini, vânzări de milioane de euro în mobilă, echipamente, accesorii și decorațiuni, mii de comenzi și zeci de contracte încheiate pe loc. Acestea sunt concluziile mai mult decât îmbucurătoare ale Târgului Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii – BIFE-SIM 2013. La toate acestea se adaugă bucuria vizitatorilor și mulțumirea celor peste 300 de expozanți, care au transformat BIFE-SIM într-o experiență impresionantă. Evenimentul a fost organizat de ROMEXPO si co-organizat de Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Camerele de Comert si Industrie din Romania si EUROEXPO.

Timp de cinci zile, între 17 și 21 septembrie, Romexpo a fost destinația a peste 22 000 de oameni, un procentaj insemnat fiind reprezentat de străini fascinați de mobila noastră.

Nu a existat doar un singur produs ”vedeta”, toate stilurile prezentate la eveniment cucerindu-si publicul la simpla privire. Au existat cumpărători pe măsura ofertelor, fie că vorbim despre renumita mobilă clasică, lucrată în lemn masiv, despre cea modernă (cu sau fără accente tradiționale), ori despre obiectele spectaculoase, semnate de designerii români.

Untitled5Am avut un succes succes neașteptat în an de criză. Publicul numeros și entuziast care ne-a căutat mobila a confirmat încă o dată valoarea MOBEX. Sunt foarte mulțumit de colaborarea dintre organizatori, BIFE-SIM ne-a depășit așteptările – Daniel EGGRI, General Manager MOBEX.

 

 Untitled6Organizat sub forma unei  veritabile incursiuni în tainele lemnului de calitate superioară, BIFE-SIM a dezvăluit filele de poveste ale mobilei adevărate cu fiecare stand vizitat de ochiul iubitor de eleganță și confort. Potențialul pieței de mobilă din România a fost intens valorificat printr-o foarte bună promovare, menită să ancoreze definitiv în memoria vizitatorilor emoția caldă, în tonuri naturale și patinate ale  lemnului. Rafinamentul tehnic și estetic al colecțiilor SIMEX, în linii clasice, din lemn masiv, a fost atent pus în lumină de spațiile mari și armonioase ale Complexului Expozițional Romexpo – Poliana PASATOIU, PR Manager Casa SIMEX.

 

Untitled7Ne-am bucurat de foarte mulți vizitatori în stand, vizitatori ce au căutat calitate, design și produse de încredere. Expozanții s-au întrecut pe sine, am văzut standuri foarte frumoase, piese extraordinare de mobilier și amenajări cu adevărat impresionante. Pentru noi, rezultatele încep să apară de acum și în următoarele 6 luni. Am luat contactul cu clienții, acum îi așteptăm să comande –  Florentina Toader, ROMINA Furniture.

 

Untitled8BIFE-SIM 2013, a reusit sa adune la un loc, in acelasi spatiu si in aceeasi perioada, elita profesionistilor din industria mobilei din Romania. Judecand dupa numarul de vizitatori si dupa interesul acestora fata de produsele prezentate, ne dorim sa credem ca eforturile sustinerii acestui eveniment nu au fost in zadar. De asemenea, speram ca toti cei care au participat vor putea declara, mai repede sau intr-un interval mai lung, ca zilele de targ s-au dovedit rodnice. Felicitam organizatorii pentru munca depusa si ne declaram, inca de pe acum, prezenti si la urmatorul targ de profil, realizat cu cel putin acelasi profesionalism precum cel de anul acestaGabriel Nimitan, director dept. MDF Global Design

 

 

Și pentru furnizorii de echipamente și utilaje pentru prelucrarea lemnului, reuniți în Pavilionul Central, BIFE-SIM s-a tradus prin vânzări excelente și multe semnări de contracte.

 

Untitled9BIFE-SIM 2013 a fost, în opinia mea, cea mai bună reprezentare a târgului de mobilă din 2007 și până în prezent, chiar dacă încă nu s-a terminat criza. Mărturisesc cu surprindere și încântare că ediția din acest an ne-a depășit cele mai optimiste așteptări; am avut zile extrem de ocupate, în special cele de joi și, respectiv, vineri. Cu toate că în timpul târgului este mai greu, noi chiar am reușit să încheiem câteva contracte, în special pe sectorul prelucrării primare și să vindem patru instalații complete pentru fabrici de cherestea. Estimez că valoarea totală a utilajelor vândute în standul Wood Expert, în cele 5 zile de târg, depășește 2 milioane euro – Paul Teodorescu, General Manager WOOD EXPERT.

 

Untitled10Prin participarea noastră la cel mai importat eveniment anual din industrie – BIFE SIM 2013, clienții noștri au avut confirmarea că FELDER GRUPPE este un partener pe termen lung, pe care se pot baza în dezvoltarea afacerii lor. Atât mărimea standului nostru, cât și numărul de mașini expuse, majoritatea în premieră în România au avut ca rezultat atragerea unui număr important de vizitatori pe întreg parcursul expoziției și încheierea unui număr mai mare de contracte față de ediția de anul trecut. Felicit echipa organizatoare pentru efortul susținut pentru ca industria prelucrării lemnului să aibă acest eveniment an de an și sper ca anul viitor situația economică generală să pună într-o lumină favorabilă industria prelucrării lemnului atât în interior, cât și în exterior – Dragoș MĂRĂCINEANU, General Manager FELDER GRUPPE Romania.

 

De o atentie aparte s-a bucurat Salonul de Avangarda al expozitiei, acolo unde au fost expuse cele mai spectaculoase creatii ale designului romanesc inovativ.

 

Untitled1Am fost uimită de numărul mare de oameni care au venit la târg, iar senzația s-a amplificat în week-end când abia am făcut față vizitatorilor. Oamenii au fost foarte interesați de creațiile noastre și de instalațiile interactive din stand. Am stabilit deja întâlniri cu cei care ne-au plăcut și își doresc să colaboreze cu noi pe viitor, fie pentru amenajări interioare, fie pentru comenzi de mobilier. Pot spune cu certitudine că vom participa și anul viitor la BIFE-SIM, sperăm cu un stand și mai mare – Diana NITREANU, Senior Architect Laboratorul de Arhitectură.  

 

Untitled2Pentru noi au fost câteva zile pline de discuții și reacții care confirmă interesul pentru designul de înaltă definiție și în România. Târgul BIFE-SIM a fost o ocazie excelentă să comunicăm cu cât mai multă lume despre noile metode de design și fabricație, care oferă alternativă la produsele de serie. Așa am descoperit și colaboratori de care aveam nevoie pe partea de producție, dar și oameni interesați de produsele noastre. Am avut parte de o mulțime de „wow!” din partea vizitatorilor. La anul o să venim cu și mai multe produse “wow!”Ina LEONTE, Arhitect ZEST Collective. 

 

Untitled3E prima oară când apărem în public, iar reacțiile sunt mai mult decât neașteptate. Încă din prima zi a târgului, am vândut una dintre cele mai scumpe creații din stand. Suntem încântați că după o cercetare de mult timp, avem sentimentul minunat că am muncit cu folos și că oameni extraordinari, pasionați de aceleași lucruri ca și noi, își doresc să colaborăm într-un fel sau altul – Dana TĂNASE, Arhitect IDZ arhitectura.

 

 

Untitled4Vizitatorii standului Dizainăr au fost impresionați de creativitatea designerilor prezenti și mai ales de faptul că putem realiza obiecte de o calitate excelentă la prețuri normale, chiar aici la noi în țară. Cei care au călcat pe rumegușul presărat pe pardoseala standului, fie ei designeri, producători arhitecți sau familii care își mobiliează casa, au înțeles că de acum am intrat într-o nouă etapă a industriei de mobilier și decorațiuni din România, cea în care designul are un cuvânt important de spus, în care originalitatea este în sfârșit apreciată de către un public larg. Am plecat în seara de 21 septembrie de la BIFE-SIM cu un număr impresionant de contacte ale oamenilor doritori de informații despre ce facem sau ale producătorilor care doresc să se implice în producția de mobilier ori corpuri de iluminat și cu bucuria de a-i fi cunoscut personal – Mihnea Ghilduș, Fondator Dizainăr.

___________________________________BIFE-SIM 2013

 

Târgul Internațional de Mobilă, Echipamente și Accesorii a avut loc la Romexpo, între 17 și 21 septembrie 2013.  S-a desfășurat pe o suprafaţă de peste 30 000 mp şi a reunit ofertele a 300 de companii din ţară şi din străinătate (Austria, Bulgaria, Danemarca, Elveția, Germania, Italia, Polonia, Taiwan, Thailanda și Turcia), care activează în toate sectoarele industriei de mobilă. 

BIFE-SIM 2013 este organizat de ROMEXPO si co-organizat de APMR – Asociația Producătorilor de Mobilă din România, Camerele de Comerț și Industrie din România și EUROEXPO.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog