RDW

Expoziția rezultatelor atelierului de regenerare urbană – Petrila

AFIS2PRINT

Pe 9 noiembrie 2013, ora 18:00, la Mânăstirea Franciscană, Piața Muzeului, Cluj-Napoca, va avea loc expoziția: „Extracția Culturală Petrila”, ce va prezenta rezultatele atelierului „Patrimoniul industrial ca sursă de regenerare urbană” (14-21 octombrie 2012, 7-14 mai 2013, 5 – 13 iulie 2013) si expoziția foto-video „Planeta Petrila”, realizată de regizorul Andrei Dăscălescu. Expoziția este realizată cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, Filiala Transilvania și al asociației „Centrul pentru Mediul Construit”.

Atelierul „Patrimoniul industrial ca sursă de regenerare urbană” este un demers al ADERF (Asociația Doctoranzilor și Studenților Români din Franța) și al Societății Culturale „Condiția Română” (Petrila), finanțat parțial prin taxa de timbru de Uniunea Arhitecților din România și Ordinul Arhitecților din Romania.

 

Seara de arhitectura

„Europa este un biet continent, Petrila este o lume” (I.D. Sîrbu)

Ce rezultă din impactul a două lumi?

O lume din INTERIOR, a comunității petrilene, reprezentată de viața culturală din Petrila, ilustrată prin acțiunile lui Ion Barbu și captată video de regizorul Andrei Dăscălescu (inițiatorul proiectului foto-video Planeta Petrila) și o lume din EXTERIOR, a arhitecturii, reprezentată de cele două ateliere de regenerare urbană post-industriale ce au avut loc la Petrila în octombrie 2012 și mai 2013.

Impactul este unul material, al obiectelor cu capacitatea de a genera schimbare și de a produce dorințe.

Un eveniment al: ADERF (Asociația Doctoranzilor și Studenților Români din Franța), Societatea Culturală Condiția Română și regizorul Andrei Dăscălescu, +/- plusminus, CMC (Centrul pentru Mediul Construit) cu sprijinul Ordinului Arhitecților din România, Filiala Transilvania.

Susținut de: Uniunea Arhitecților din România, Ordinul Arhitecților din România, timelapsus.ro.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog