RDW

Lansare de carte – „Zid. Ctitorii mărunte din nordul Olteniei”

Zid_cop-1-cu-cotor

Zid. Ctitorii mărunte din nordul Olteniei. Recent apărutul album face parte dintr-o serie de trei albume dedicate patrimoniului din nordul Olteniei. Aceasta a debutat în 2010 cu Lemn. Biserici din nordul Olteniei a continuat în 2012 cu Piatră. Case tradiționale din nordul Olteniei, se încheie acum cu Zid, albumul ce reunește bisericile de zid pictate din satele de vale și de deal ale zonei. Cele trei albume sperăm că întregesc imaginea unei regiuni care merită mai multă recunoaștere pentru aportul său în istoria arhitecturii și artei românești.

Proiectul are la bază unui amplu proces de cercetare desfăşurat pe parcursul a 5 ani si include 500 monumente de patrimoniu şi cu valoare arhitecturală din Gorj şi Vâlcea. S-au făcut 50 mii de fotografii, s-au parcurs 10 mii de km și s-a alcătuit o arhivă cu 600 de fișiere.

Albumul a apărut cu sprijinul Uniunii Arhitecților din România și al Ordinului Arhitecților din România din lei din Fondul „Timbrul Arhitecturii”.

 

Lansare. 7 noiembrie, ora 19:00, Centrul de Cultură Arhitecturală a Uniunii Arhitecților din România – Str. Jean-Louis Calderon, nr. 48.

Vor vorbi Bogdan Iancu – antropolog și Mihăiță Lupu – istoric. Evenimentul va fi însoțit de o expoziție multimedia și de o degustare de vinuri din Oltenia.

 

 

Echipa proiectului

 

Luiza Zamora / Asociatia 37 / text și fotografie

Dan Vezentan /New Folder/ fotografie

Corina Gabriela Duma / graphic design

Olivia Safer / traducere

 

Caracteristici tehnice. format 21×27 cm / 224 pagini / tiraj 1000 exemplare / isbn 978-973-0-15506-8 /

preț 50, 54 lei + TVA /

 

Parteneri.Uniunea Arhitectilor din România, Ordinul Arhitecţilor din România, West Group Architecture, Piraeus Bank, Fundaţia Domeniul Otetelișanu, Revista Arhitectura, Think Outside the Box, Ginger, Submunte.

 

Primele două albume ale Asociației 37, Lemn și Piatră, au fost nominalizate la concursurile Cele mai frumoase cărți din România – 2012 și Gala Bunului de Tipar -2012.

PosterZID

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog