RDW

TEDxBucharest 2013 – o explozie de inspirație pentru peste 700 de participanți Auditorium Pallady

TEDxBucharest -FotografulTAU-028-7555

Sâmbătă, 9 Noiembrie, la Auditorium Pallady, cea de-a cincea editiție TEDxBucharest a reunit un număr de peste 700 de participanți. 19 momente extraordinare ale speakerilor și performerilor veniți atât din întreaga țară, cât și din toată lumea au inspirat publicul cu poveștile lor de succes sau melodiile pline de entuziasm. Speakerii au trezit în cei prezenți la eveniment spiritul de aventură, fascinația pentru arhitectura contemporană, dar și ritmul muzicii interioare din fiecare persoană. Performance-urile au întreținut atmosfera la TEDxBucharest, 2013, ținând o sală întragă entuziasmată întreaga zi de 9 Noiembrie, într-un maraton de idei. Oameni admirabili, muzică bună și networking. TEDxBucharest – Make it Happen! s-a dovedit a fi mai mult decât un eveniment – a fost locul de întâlnire al tuturor celor care reușesc să schimbe lumea și pe ei înșiși în fiecare zi.

Karina Hollekim, Martin Harris, Dorin Ștefan, Yana Buhrer Tavanier, Grigore Leșe, Alin Uhlmann Ușeriu, Lucian Despoiu, Simina Tănăsescu, Dragoș Dubina, George Popescu, Sabina Alistar, Moonlight Breakfast, Mihai Dumitrescu, Berti Barbera, Paul Radu, Silent Strike, Florin Georgescu, Ion Neculai și Mircea Manolescu au urcat pe scena TEDxBucharest, fiecare dintre ei reușind să inspire publicul cu poveștile lor prin care au reușit să facă imposibilul să devină realitate, ghidați fiind de îndemnul Make it Happen!, fie că a fost vorba despre proiecte de business de mare succes, ori de expreimarea creativității prin muzică.

Ambasadorul Marii Britanii la București, Martin Harris, și fosta practicantă de sporturi extreme, Karina Hollekim au fost deosebit de apreciați de public și au reușit să impresioneze sala prin discursurile lor. S-au remarcat și Dorin Ștefan, aducând inovația arhitecturală pe scena TED, Grigore Leșe – prin doine și povețe, Lucian Despoiu – cu o nouă viziune asupra comunicării politice ce aduce puterea într-o lume digitală, dar și restul speakerilor extraordinari, alături de performance-urile Moonlight Breakfast și Silent Strike, ce au adus ritm și energie în sală.

”Sunt foarte bucuros că un număr atât de mare de oameni a participat la ediția de anul acesta a TEDxBucharest și că acest cadru de networking devine din ce în ce mai apreciat. Poveștile speakerilor au fost cu adevărat inspiraționale și unele chiar emoționante. Cred ca am reușit să le oferim participanților o experiență deosebită și sper că în curând conferințele TEDx să devină un eveniment care trebuie bifat an de an.”, a declarat Andrei Dinu, organizator TEDxBucharest 2013.

Toate momentele de pe scenă, alături de poveștile speakerilor au fost ilustrate pe hârtie de Paul Dumitru de la White Board Stars și au fost puncte de atracție în pauzele conferinței.

”Ideas worth sharing”, concursul de idei inovatoare în spiritul Make it Happen, a premiat participanții care au venit cu propriile sugestii de proiecte care pot schimba lumea în bine. Câștigătorul TEDxBucharest – Idea Competition – a fost Ana Maria Constantin, care a propus cursuri pentru profesori, referitoare la managementul problemei dislexiei. Locul al doilea a fost ocupat de unul dintre speakerii TEDx, Florin Georgescu, care a prezentat un proiect al unei școli de dresaj pentru câinii-ghid, pentru persoanele cu deficiențe de vedere, iar pe locul al treilea s-a clasat Adelina Cristea, cu ideea unui container în care oamenii să poată împărți lucrurile de care nu au nevoie. Câștigătorii au fost aleși în urma votului celor peste 700 de participanți la conferința TEDxBucharest.

Proiectele învingătoare vor beneficia de consultanță și au fost alese dintre 10 alte proiecte preselectate de un juriu format din ambasadorii TEDx: Ionuț Bonoiu (Forbes — redactor șef), Claudiu Șerban (Capital — director editorial), Alex Giboi (Agerpres — director general), Directorul Asociației Mai Mult Verde Association Doru Mitrana, Oricum.ro — Daniela Ștefănescu — Online Communication Manager, Sandra Ecobescu, președinte al Fundației Calea Victoriei, Iulian Văcărean, fondator Beneva Association, Cristian Vasile de la București Optimist și Cristian China-Birta—blogger. Cei 9 ambasadori au susținut cauza TEDxBucharest și au fost implicați în promovarea valorilor TED.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog