RDW

Proiecte finanțate de UAR din fondul „timbrul arhitecturii” în anul 2013 – REVISTA „REPERE”

IMG_2211

Revista „Repere” este realizată în baza unui parteneriat încheiat între filialele ieşene ale Uniunii Arhitecţilor din România şi Ordinului Arhitecţilor din România, Biroul Teritorial „Nord-Est” al Registrului Urbaniştilor din România şi Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino” din Iaşi.

Numărul-semnal al revistei a fost lansat în decembrie 2009, iar membrii Colegiului de redacţie şi-au propus ca revista să ofere ocazia pentru toţi actorii urbani de a se întâlni, de a-şi prezenta preocupările, speranţele, realizările, temerile şi aşteptările.

Dialogul, cunoaşterea reciprocă, schimbul de opinii şi aşa-numitele bune practici sunt cele mai mari câştiguri pentru toţi cei ce doresc un spaţiu arhitectural şi urban de calitate.

Revista îşi propune să devină placa turnantă în dialogul tuturor celor implicaţi în dezvoltarea cadrului de viaţă al locuitorilor din această regiune.

Această revistă poate deveni tribuna de expunere a ideilor, de ilustrare a bunelor practici, a reuşitelor în domeniu, dar şi a nereuşitelor, a realizărilor nefericite.

De asemenea, revista îşi propune să ilustreze totalitatea sferelor în care sunt implicaţi arhitecţii şi urbaniştii, cât şi celelalte profesiuni ce concură la realizarea clădirilor, spaţiului urban, imagini urbane, peisajului cultural, peisajului urban şi rural.

Revista apare trimestrial şi titlurile numerelor apărute până în prezent sunt:

Nr. 1  Semnal

Nr. 2  Starea oraşului

Nr. 3  Arhitectura locuinţei

Nr. 4  G. M. Cantacuzino

Nr. 5  Spaţiul rural

Nr. 6  Spaţiul urban

Nr. 7  Arhitectura şi benzile desenate

Nr. 8  Ultima decadă

Nr. 9  Studii

Nr. 10 Evoluţie spaţială

Nr. 11 Festivalul ARKA

Nr. 12 Habitat

Nr. 13 Regenerare urbană

Nr. 14 Arta peisajului

Nr. 15 Browntrans

Nr. 16 Arhitectura spaţială

În anii 2011, 2012 şi 2013, revista a beneficiat de cofinanţare din partea Uniunii Arhitecţilor din România, fiind promovată ca proiect cultural pentru accesarea fondurilor din Taxa „Timbrul Arhitecturii”.

Operatorul cultural este Asociaţia Arhitecţilor Iaşi, filială a Uniunii Arhitecţilor din România, iar pentru a fi un instrument activ al schimbării în bine, revista a trebuit să exceadă limitele strictei informări şi să devină spaţiul stimulativ al schimbului de idei, al afirmării diversităţii de opinii şi puncte de vedere, care pot fi extrem de fertile dacă îşi asociază argumente profesionale temeinice şi resping subiectivismul excesiv.

Activitatea din şcoala ieşeană de arhitectură este prezentată în revistă prin pagina şcolii, dedicată învăţământului de arhitectură/urbanism, în general, Facultăţii de Arhitectură din Iaşi, studenţilor şi profesorilor săi, în special.

 IMG_2215

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog