RDW

Conferința World Sustainable Energy Days: Casa e4 din cărămida de la Wienerberger România răspunde provocărilor globale

Proiectul “Casa e4 din cărămida de la Wienerberger” va fi prezentat în cadrul conferinței World Sustainable Energy Days cu tema Clădiri cu un consum de energie aproape egal cu zero”, care va avea loc în perioada 26-28 februarie, în Wels – Austria. Evenimentul reprezintă platforma internațională de discuții referitoare la prioritatea din domeniul construcțiilor: clădiri cu eficiență energetică ridicată. În cadrul conferinței se vor prezenta ultimele tehnologii, modele de business, politici și planuri naționale de acțiune, exemple ale unor proiecte de succes.

În prima zi a conferinței, proiectul din România “Casa e4 din cărămida de la Wienerberger – soluția locală pentru a răspunde unei provocări globale” va fi prezentat de către Dr. Arh. Sergiu Petrea. Echipa de specialiști care contribuie alături de acesta la implementarea proiectului îi reunește pe Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin, Președintele Asociației Române a Auditorilor Energetici pentru Clădiri, și pe Ing. Iulian Cuta, Product Development Manager Wienerberger – coordonator. Proiectul românesc a fost selectat dintre 80 de înscrieri din 30 de țări din lume.

Wienerberger, prin produsele și proiectele sale, susține locuirea de calitate și toate eforturile companiei sunt orientate în această direcție. Familiile din România care își doresc locuințe confortabile, construite din materiale naturale pot beneficia de avantajele oferite de sistemul complet de zidărie ceramică Porotherm. Astfel, pot obține o construcție de calitate și eficientă energetic care să îndeplinească cerințele normelor europene de performanță energetică a clădirilor, ce devin obligatorii din anul 2020 inclusiv în România (Directiva 2010/31/EU a Parlamentului European)”, a declarat Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing.

 

“Casa e4 din cărămida de la Wienerberger” este un concept unic lansat de companie în 2012 ca o soluție viabilă la provocările caselor viitorului. Conform legislației europene privind eficiența energetică a clădirilor, cu aplicabilitate în toate țările UE, după 2020 toate clădirile noi vor trebui să aibă un consum net de energie aproape egal cu zero. Prima Casă e4 a fost realizată sub coordonarea Wienerberger în Austria, iar în 2014 va fi construită și în România.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog