RDW

De la cuptorul actual la cel al viitorului: Hotpoint prezintă la Salonul Internațional de Mobilă de la Milano 2014 evoluția cuptorului sub conceptul Open Oven

Hotpoint Open Oven Eurocucina (1)

Hotpoint explorează sub conceptul Open Oven evoluția cuptorului începând de la gama actuală Luce și până la progresele tehnologice oferite de noua sa linie de producție a cuptoarelor ce va fi lansată în 2015. Noua linie de producție, bazată pe inovația și designul italian, va fi prezentată ca parte a Eurocucina, expoziție dedicată sectorului de bucătăriei, din cadrul Salonului Internațional de Mobilă de la Milano ce va avea loc în perioada 8 – 13 aprilie. Salonul Internațional de Mobilă de la Milano este un eveniment de referință la nivel mondial pentru designul interior și a ajuns anul acesta la cea de-a 53 – a ediție.

Conceptul Open Oven dezvoltat de Hotpoint în colaborare cu Carlo Ratti Associati a fost creat pornind de la întrebarea „Ce se află în cuptorul nostru?” și își propune să expună publicului cuptorul prin dezmembrarea acestuia în componente pentru a explora complexitatea tehnologiei din interiorul său. Conceptul demonstrează astfel cum, prin integrarea diferiților senzori, cuptorul poate găzdui și oferi noi servicii digitale interactive și avansate, fiind de exemplu capabil să monitorizeze și să verifice consumul de energie, să recunoască conținutul și starea mâncării din cuptor, să înțelegă obiceiurile și nevoile utilizatorilor.

Astfel, conceptul expune componentele în manieră “chirurgicală” pentru a face cunoscut atât cum funcționează cuptorul actual, cât și cum va arata cel din viitor, permițându-le vizitatorilor să examineze evoluția caracteristicilor, prezentând conectivitatea ca determinant în transformarea cuptorului într-un aparat interactiv și ușor de utilizat.

Hotpoint Open Oven Eurocucina (2)

În cadrul expoziției FTK destinată tehnologiei pentru bucătării, ce se desfășoară concomitent cu Eurocucina, Hotpoint prezintă și cele mai inovatoare produse ale sale din gama Luce, ce îmbină tehnologia avansată cu designul modern și elegant. Printre acestea se numără cuptorul cu sistem Dual Flow si display LCD, cuptorul Openspace cu sistemul COP (programmed optical cooking) pentru programe automate de gătit, plita cu tehnologie Direct Flame, hotele extra silențioase cu sistem Dual Filter sau frigiderele bazate pe tehnologia Active Oxygen, ce previne formarea bacteriilor și mașinile de spălat vase cu opțiune Zone Wash pentru curățare localizată.

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog