RDW

Remarcabile obiective turistice la primul eveniment de landscape architecture din România

Colaj

Piaţa Sowwah, Parcul Fengming Mountain, Place de la Republique sunt trei mari proiecte internaționale de landscape architecture care aduc un plus semnificativ de inovație și atractivitate cunoscutelor destinații turistice din Emiratele Arabe Unite, Franța și China. Anul acesta, în iunie, la București, în cadrul Expoconferinței de Arhitectură LAUD, vor fi prezentate cele trei proiecte spectaculoase semnate de biroul Martha Schwartz Partners.

Piaţa Sowwah este un spaţiu urban cu însemnătate locală de pe insula Al Maryah ce oferă un refugiu verde în mijlocul noului centru financiar şi comercial din Abu Dhabi. Sursa de inspiraţie pentru această piaţă a fost derivată din natura şi cultura inerentă a Peninsulei Arabice: dune, sisteme de irigaţii tradiţionale (Falaj), oază, textile Bedouin şi garduri vii populare în Emiratele Arabe Unite, amintind de grădinile château franţuzeşti din perioada barocă.

Parcul Fengming Mountain, din China, este o adevarată artă geometrică. Viziunea parcului a fost inspirată de peisajele, climatul și cultura unică din Chongqing: ceață și ploaie, munți și văi, râuri și terase. Pavilioane concepute pentru a reflecta munţii mistici din regiune sunt poziţionaţi strategic de-a lungul pieţei, conducând pietonii în josul “muntelui”, în zona Centrului de vânzări. Pavilioanele oferă, de asemenea, umbră şi destindere pe timpul călătoriei. Prezenţa apei este o parte importantă a experienţei din Chongqing şi este exprimată ca o “curgere” a apei din piaţa de sosirea către centrul de vânzări, folosind o varietate de efecte prin canale, piscine şi jeturi de apă.

Place de la Republique, din Franța, a fost recent copleșită de necesitățile de mobilitate urbană modernă. În fiecare zi, piața găzduiește peste 114000 de navetiști în spațiul de metrou și un amalgam de autobuze turistice, taxiuri parcate, biciclişti, trafic auto. Place de la République este un nou centru de atracţie, un spaţiu de întâlnire şi dialog. Două terase încorporate în continuitatea pieţei îi încurajează pe oameni să ia loc şi să se relaxeze. Partea de sud-vest a pieţei găzduieşte un pavilion de 162 m2, proiectat de TVK, o clădire unică, împrejmuită de geamuri pentru a păstra o impresie de continuitate a acestui spaţiu singular. Place de la République este în prezent cea mai mare piaţă pietonală din Paris.

Markus Jatsch este arhitect și urbanist, membru al Institutului Regal al Arhitecților Britanici și al Societăţii Regale pentru încurajarea Artelor, Industriilor şi Comerţului.

“Sunt extrem de încântat de faptul că profesia de landscape architect va obţine în sfârşit recunoaşterea de care avea nevoie în România cu prilejul viitoarei conferinţe LAUD. Sunt foarte bucuros să vorbesc la acest eveniment despre Martha Schwartz Partners şi abordarea noastră amplă de arhitectură peisagistică şi urbanism. Designul trebuie să fie apreciat ca un factor crucial în dezvoltarea durabilă. Prin design, putem crea un ‘sense of place’, un sentiment de apartenenţă, individualitate. Prin design le putem da posibilitatea oamenilor de a crea o conexiune emoţională cu un spaţiu prin impregnarea acestuia cu personalitate, identitate, individualitate şi unicitate”, a precizat arhitectul Markus Jatsch.

La LAUD 2014, alături de Markus Jatsch participă arhitecți din țară și din strainatate, care au semnat proiecte de landscape architecture premiate în ultimul an în cadrul concursurilor internaționale de arhitectură.

Expoconferința de Arhitectură LAUD face parte din seria expoconferințelor internaționale de arhitectură și antreprenoriat organizate de ABplus Events, alături de INGLASS, GIS, RIFF și CONTRACTOR.

 

Data, locația: 3 iunie 2014, Bucuresti

Structura evenimentului: expoconferință – sesiuni plenare, workshop-uri specializate, expoziție tematică

Organizatori: ABplus Events, Ordinul Arhitecților din România

Parteneri Instituționali: Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Asociaţia Peisagiştilor din România și Asociația Antreprenorilor de Peisagistică din România

Partener media principa: Igloo

Partener de comunicare: Zeppelin
Partener Media Online: Spațiul Construit
Parteneri media: Arhitectura, Arhitext, Roarhitect, Inspirationist, Pardoseli, Spa Magazin, Mansarde și Acoperișuri, Proiect Casa, Archilovers, World Architecture, e-architect.

Website: www.laud.ro

Contact: laud@abplusevents.com

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog