RDW

Wienerberger Brick Award, cel mai important concurs de arhitectură din lume destinat clădirilor realizate din cărămidă

Wienerberger, cel mai mare producător de cărămidă la nivel mondial organizează de 10 ani Brick Award, cel mai important concurs de arhitectură din lume destinat clădirilor realizate din cărămidă.

Această competiţie pune în centrul atenției unul dintre cele mai vechi materiale de construcţii din lume arătând cât de dinamice și moderne pot fi clădirile din căramidă. Creativitatea arhitecţilor participanţi, completată de calităţile produselor ceramice şi de nenumăratele posibilităţi ingenioase de design dau viaţă unor proiecte care inovează continuu arhitectura contemporană pentru a răspunde provocărilor mileniului
al III-lea de a construi în mod diferit
”, a declarat Corneliu Fecioru, membru în Consiliul de Administraţie al Wienerberger Sisteme de Cărămizi, Vânzări şi Marketing.

Wienerberger a inițiat acest concurs în 2004 şi este organizat la fiecare doi ani, juriul fiind format din arhitecţi de renume, diferit la fiecare ediţie.

Spectrul de aplicații variază de la soluții de construire folosind blocuri ceramice și cărămizi pentru faţadă până la țigle ceramice pentru acoperiş și pavele de ceramică. Prin urmare, o atenție deosebită este îndreptată spre integrarea naturală în mediul din jurul construcţiei, geometria, caracterul şi calitatea clădirii.

Pentru ediţia din 2014, mai mult de 300 de proiecte inovatoare din toată lumea inclusiv din România au fost înscrise în competiţie – o dovadă a notorietății și calităţii acestui premiu. Dintre acestea, 50 de proiecte sunt nominalizate pentru cele cinci categorii de premii ale acestei ediţii:

1. Case unifamiliale

2. Clădiri rezidenţiale

3. Clădiri nerezidenţiale

4. Reconversie

5. Soluţii speciale din căramidă

Juriul Wienerberger Brick Award 2014 este format din patru membri importanţi: arhitectul chinez și laureat al Premiului Pritzker 2012, Wang Shu, arhitecții Vera Yanovshtchinsky (Olanda) și Ewa Kuryłowicz (Polonia), precum și câștigătorul Wienerberger Brick Award 2012, Pavol Paňák (Slovacia). Juriul a avut sarcina de a selecta din cele 50 de proiecte nominalizate cinci câștigători, inclusiv premiul cel mare. Ceremonia de premiere va avea loc pe 8 mai, la Viena.

Când vorbim despre cărămidă, oamenii cred că vorbim despre tradiție. Dar în această competiție, puteți găsi mai multe lucrări cu o abordare inovatoare, oferind cărămizii un nou înțeles și un nou aspect. Cred că acest lucru este foarte important„, a declarat Wang Shu, membru al juriului Brick Award.

După ceremonia oficială de acordare a premiilor acestei ediţii, începe înscrierea propunerilor pentru Wienerberger Brick Award 2016. Proiectele pot fi înscrise de arhitecţi, experţi, jurnalişti sau edituri până în martie 2015.

Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.brickaward.com.

 

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog