RDW

Atelierele SELECTIE PERSONALA la Galeria Posibila

coperta Nu-mi place numai marea dar si muntele

Atelierele SELECTIE PERSONALA la Galeria Posibila vor avea loc în zilele de 29, 30, 31 mai și 5, 6, 7 iunie 2014, între orele 16 și 21.

Având alături expusă cartea recent lansată de Galeria Posibilă „Nu-mi place numai marea, dar si muntele!”, un eseu în imagini al artistei Nicoleta Moise, și având la dispoziție aproximativ 2000 de fotografii anonime, un copiator și topuri de hârtie, vă lansăm invitația de a deveni autorii următoarei cărți a seriei – propria carte, cu propria selecție de fotografii.
Narațiunea cărții liberă, fiind ghidată exclusiv de angajarea personală și pur subiectivă în procesul selecției de căutare, potrivire, ordonare a fotografiilor la dispoziție.
Atelierele Selecție personală intenționează să recupereze o abordare în imagini a fotografiei vernaculare și să promoveze lucrul efectiv cu obiectul fotografic, un demers mai puțin experimentat în rândul publicului larg. In cadru extins, Selecție personală – cartea ce va fi alcătuită de vizitatorii galeriei în urma atelierului, împreună cu „Nu-mi place numai marea, dar și muntele!” a artistei Nicoleta Moise, continuă seria începută de Galeria Posibilă, în 2009, cu Petite Histoire, legând viziuni și abordari diferite asupra fotografiei anonime, comunicând și funcționând una în continuarea celeilalte, dar fiind în același timp perfect independente.

atelier carte Noaptea Alba a Galeriilor


Galeria Posibilă a pornit la drum în 2003, sub coordonarea lui Matei Cȃlţia. Portofoliul de artişti pe care galeria i-a reprezentat de-a lungul timpului s-a alcătuit firesc, după un principiu al „afinităţilor elective”, indiferent de apartenenţa stilistică sau generaţională. Au expus, au fost promovaţi şi au publicat la Galeria Posibilă artişti precum: Ştefan Cȃlţia, Roman Tolici, Nicu Ilfoveanu, Dan Perjovschi, Ion Dumitriu, Matei Bejenaru, Florin Ciulache, Iuliana Vîlsan, Irina Botea, Gili Mocanu, Bogdan Bordeianu, Dragoș Lumpan, Ana Wagner, Lucian Bran. În paralel cu activitatea expozițională, Galeria Posibilă este preocupată și activă în mod constant și în sfera proiectelor editoriale, printre volumele publicate numarându-se Steampunkautochrome, Nicu Ilfoveanu (2007), Groapa de gunoi Ion Dumitriu (2008), Desene pentru Herina Ștefan Câlția (2008), București, Bruxelles, Chișinău, Dan Perjovschi (2008), Petite Histoire (2009), I II III IV V VI VII povești cu Ștefan Câlția (2013) – premiul Cea Mai Frumoasă Carte, conceptie grafică, Gala Bun de Tipar 2014 și „Nu-mi place numai marea, dar si muntele!”, Nicoleta Moise (2014).

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog