RDW

Brâncoveanu@MNaR – Noaptea muzeelor la Muzeul Naţional de Artă al României

image description

Sâmbătă, 17 mai 2014

În acest an la MNAR cea de-a 10 ediţie a Nopţii Muzeelor va fi dedicată Anului Brâncoveanu, prin deschiderea în nocturnă a Galeriei de Artă Veche Românească (intrare liberă în intervalul orar 19.00-04.30). De-a lungul celor zece săli ale galeriei, o serie de lucrări special selectate compun un traseu care oferă informaţii despre arta brâncovenească, în contextul culturii medievale din Ţările Române.

Cu acest prilej, la parterul Galeriei Naţionale este inaugurată expoziţia Călători prin manuscris, care aduce în prim-plan un liturghier brâncovenesc, cu o bogată decoraţie pictată, presupus a fi aparţinut chiar voievodului martir. Printr-o scenografie atent construită vizitatorii vor parcurge un labirint alcătuit din filele manuscrisului reproduse la scară mare, la capătul căruia va fi expus preţiosul obiect.

 

De la ora 22.00, în curtea muzeului are loc performance-ul FANTOMA. In memoriam 1914, susţinut de participanţii la atelierele de desen organizate în cadrul expoziţiei “Otto Dix. O lume în ruine” de către Goethe-Institut Bucureşti şi Fokus pe Germană, coordonate de artistul Hans-Georg Mann.

 

Tot în curtea muzeului, vizitatorii pot viziona, începând cu ora 21.00, documentarele transmise de Digi Life: “Maiestria hârtiei”, despre artişti geniali, matematicieni şi oameni de ştiinţă care reinventează tradiţiile japoneze ale împăturirii hârtiei, şi “Interviuri cu artişti”, despre gânduri, provocări, pasiuni şi bucurii ce stau la baza creaţiei lumii.

 

 

Program sâmbătă, 17 mai:

 

–         11.00 – 19.00: vor fi putea fi vizitate cu tarif normalexpoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine”(sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şiMuzeul Theodor Pallady.

În acest interval orar galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

 

–       19.00 – 04.30:vor putea fi vizitate în regim de gratuitate Galeria de Artă Veche Românească şi expoziţia Călători prin manuscrisdeschisă la parterul Galeriei Naţionale.

În acest interval orar Galeria de Artă Europeană şi Galeria de Artă Românească Modernă sunt închise.

 

 

Program duminică, 18 mai:

 

11.00 – 19.00: în cadrulZilei Internaţionale a Muzeelorvor putea fi vizitate în regim de gratuitateexpoziţia temporară “Otto Dix – O lume în ruine”(sălile Kretzulescu), dar şi muzeele-satelit: Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul K.H. Zambaccian şiMuzeul Theodor Pallady.

În acest interval de vizitare galeriile permanente ale muzeului sunt închise.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog