RDW

Elemente de arhitectură, de la formă la loc + tectonică – Pierre von Meiss

978-2-940222-69-8

Modernitatea a deschis calea către un pluralism mai bogat al formelor. Și totuși, chiar dacă arhitectura este un fenomen cultural, aceasta nu înseamnă că ea este un produs al modei.

Principiile arhitecturii sunt trainice, iar temeiurile sale, mai puțin tangibile decât ar putea bănui novicele care încearcă să le submineze. Pentru a putea începe această călătorie către temeiuri, trebuie, mai întâi, să îți însușești noțiunile de bază: să fii conștient de permanența domeniului arhitectural și să apreciezi certitudinile testate în timp. Cartea de față va acționa ca un ghid pentru cititor. Fără a fi nici enciclopedie, nici dicționar, aceasta își propune să completeze lacunele identificabile din perspectiva vremurilor noastre, servind ca o introducere contemporană în proiectarea și critica de arhitectură.

Ca urmare a aprecierii de care s-a bucurat în rândul criticilor, prima ediție a fost adoptată ca text de referință în numeroase școli și tradusă în mai multe limbi. Această nouă traducere, efectuată din a 3-a ediție în limba franceză, prezintă un conținut revizuit la care s-au adăugat trei capitole dedicate tectonicii.

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog