RDW

Asociatia Komunitas organizeaza cea de-a treia editie a evenimentului „Ziua Cartierului Tei”

key-visual-TEI

Pe data de 28 iunie 2014, Asociatia Komunitas organizeaza in Parcul Circului cea de-a treia editie a evenimentului “Ziua Cartierului Tei”, intre orele 15:00-22:30.

Evenimentul va incepe la ora 15:00 cu un flash mob cu baloane de sapun, continuand astfel traditia inceputa anul trecut cu acest tip de eveniment.

De la ora 15:30 vor avea loc o serie de ateliere dedicate copiilor, care vor cuprinde urmatoarele activitati: drumming, pictura, origami, animatie socio-educativa si realizare de zmee. In paralel, evenimentul se adreseaza adultilor, prin intermediul Acumulatorului Urban botezat ACUM – un pavilion din lemn care va fi instalat pe alile parcului si care va functiona ca un container de colectare de informatii si ca un spatiu de dezbateri pe teme legate de cartier si de spatiul public. ACUM va gazdui 2 tipuri de activitati: cercetare urbana (discutii cu cetateni, completare de chestionare, realizare de harti mentale) si promovarea Grupului de Initiativa Civica din Lacul Tei, a actiunilor si a realizarilor care ii fac cu merite cu prisosinta numele de ”buni cetateni”.

Dupa ora 20:30 programul va continua cu un spectacol de fire poi si cu proiectii de film.

“Ziua Cartierului Tei” este un eveniment realizat in cadrul proiectului “Spatii urbane in actiune“, cea mai noua initiativa a Asociatiei Komunitas. Spații urbane în acțiune”propune soluții de abordare a 3 cartiere din Bucureşti (Tei, Tineretului si Timpuri Noi) într-o manieră integrată și interdisciplinară, lucrând pe mai multe planuri complementare care vizeazăurmătoarele tipuri de activități: cercetare urbană pe tema spațiilor publice din cele 3 cartiere, evenimente comunitare și festivaluri urbane, intervenții urbane participative, educație urbană adresată elevilor din 5 școli/licee situate în 3 cartiere și bazată pe elemente de urbanism, antropologie urbană și implicare civică.

Proiectul se derulează în perioada 1 mai 2014 – 30 octombrie 2015, iar zonele de interes sunt 3 cartiere din Bucureşti: Tei, Tineretului, Timpuri Noi.

Proiectul este coordonat de Asociația Komunitas, se derulează în parteneriat cu Asociația ArtWe, Asociatia tranzit.ro, Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București și este susținut de grupul de arhitecți studioBasar.

Proiectul Spații urbane în acțiune este finanţat cu suma de 74 999 EURO, prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi www.eeagrants.org, www.fondong.fdsc.ro

Parteneri media: Asociația Zeppelin, Arhitectura, Arhitext, Think Outside The Box, Bună Dimineața București!, Creionetica

Detalii suplimentare pe pagina de Facebook a proiectului:

https://www.facebook.com/spatiiurbaneinactiune 

Asociaţia Komunitas este o organizaţie non-guvernamentală înfiinţată în anul 2006 de un grup de tineri cercetători sociologi și antropologi, având la baza conceptul de ştiinţe sociale și educaționale aplicate. Proiectele noastre se bazează pe un demers coerent de acţiune socială şi îşi propun să iasă din cadrul strâmt în care se manifestă de obicei ştiinţele sociale în România, punând accent pe dimensiunea aplicată a acestora, în paralel cu facilitarea înţelegerii anumitor noţiuni şi mecanisme sociale în rândurile tinerilor și ale publicului larg.

Pentru informaţii suplimentare puteţi contacta persoana responsabila de comunicare: 

Roxana Maria Popescu

m: +40729066789 /email: spatii.urbane@gmail.com

 

Web:http://asociatia-komunitas.ro/

 

 

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog