RDW

Practici de vara edukube 2014: WORKSHOPURI DE DESIGN PARAMETRIC SI METODE DE FABRICATIE DIGITALA

afise-practici
Prin workshopurile de design parametric ne propunem sa demonstram ca potentialul tehnologiei de calcul este mai mult decat o unealta de redactare, in contextul potrivit poate sa fie un mediu de experimentare cu posibilitatea de a genera solutii viabile si realizabile.
Organizate sub forma unor practici de vara, pe perioada a doua saptamani, workshopurile invita participantii sa experimenteze cu metodele de design parametric trecand printr-o faza de training, urmata de conceperea si executarea unor interventii in sit de la scara urbana pana la detalierea unor obiecte.
Workshopul Parametric Parasite organizat in perioada 20 Iulie – 3 August, la Potoc si Oravita se prezinta sub forma unei sinergii intre activitatile specifice PAO Potoc Architecture Summer camp definite de atentia pentru detaliu si procesul de realizare a lucrarilor artistice si arhitecturale intr-un mod manual, in contact direct cu materialul si increderea incapatanata a echipei edukube in faptul ca uneltele digitale nu mai pot fi omise dintr-o interventie arhitecturala, indiferent de nautura ei, oferind astfel mediul potrivit pentru experimente creative si o curricula de predare a uneltelor digitale acutalizata si receptiva la nevoile concrete ale participantilor.
Lacuste in Eter, aflata la a treia editie, cu incepere in data de 8 Iulie, imbina experienta echipei de traineri de la Gradinita Grasshopper, cu dorinta de a executa un pavilion parametric care urmeaza sa fie realizat in cadrul workshopului, intr-o locatie din oras urmand ca in perioada 10 – 14 Septembrie sa isi gaseasca locatia finala in cadrul festivalului Plai.
Descriere workshopuri:
Lacuste in Eter
Lacuste in Eter 3
DATA: 8 Iulie – 19 Iulie, 10 – 14 Spetembrie
LOCATIE: Timisoara, Str. Marasesti si Muzeul Satului, Festivalul Plai
SCOP: Conceperea unei structuri parametrice cu functiunea de pavilion expozitional de 6x6x6 metrii si executarea instalatiei la scara 1:1. Lacuste in eter urmareste implementarea principilor de design parametric si metode de fabricatie digitala intr-un mediu de predare non-formal, avand ca si scop final executarea unei structuri de tip pavilion.
Parametric Parasite 1
Parametric Parasite la PAO Potoc
DATA: 20 Iulie – 3 August
LOCATIE: Potoc si Oravita
SCOP: Atelier principal: Conceperea si implementarea unui proiect de amenajare a unui spatiu public (Piata Bisericii din Oravita) dupa principii parametice cu detalierea modului de pavare si a mobilierului urban.
Atelier – Parametric Nest: Stapanirea si folosirea uneltelor de desing parametric (Rhino si Grasshopper) pentru conceperea si executarea unor cuiburi in mansarda scolii de la Potoc.
Atelier – Method to the Madness: principii parametrice in designul vestimentar.
INSCRIERI: Pentru a participa la workshop, va rugam trimiteti un mail pe adresa: info@edukube.org cu o scurta descriere (2, 3 rânduri ) în care sa explicati ce urmariti sa învatati în urma acestor workshopuri , împreuna cu un fisier .pdf sau .jpeg (format A3, 150dpi). De asemenea, va rugam sa specificati daca aveti experienta anterioara în soft-uri de modelare / randare. Ne rezervam dreptul de selectionare a participantilor.
Avem o limita de 20 de locuri la fiecare workshop in parte, grupe interdisciplinare, deci treceti cât mai rapid la actiune !

 

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog