RDW

Tendințele anului 2014 pe piața de tâmplărie PVC: Dublarea ponderii profilelor hexacamerale în cadrul sistemelor VEKA vândute în România

Evoluţia pieţei naţionale de tâmplărie termoAlexandru-Oancea_Marketing-Manager-VEKA-Romaniaizolantă indică o creştere a interesului clienţilor faţă de soluţiile performante, care răspund celor mai exigente criterii de eficienţă termică. Majorări semnificative ale ponderii vânzărilor, de aproape 100%, au înregistrat sistemele hexacamerale VEKA (cu 6 camere în cercevea), tendinţă ce demonstrează orientarea tot mai accentuată a pieţei spre produsele de calitate în detrimentul unui preţ de achiziţie scăzut.

„Mediatizarea problemelor apărute în urma reabilitărilor termice nedocumentate i-a determinat pe consumatorii finali să fie mult mai atenți și să se informeze înainte de a lua decizia de achiziție. Dublarea ponderii vânzărilor pentru sistemele hexacamerale VEKA nu poate decât să ne bucure, pentru că asta înseamnă că oamenii sunt mult mai atenți la factorul eficiență termică.”, declară Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA România.

Calitate şi eficienţă energetică – Dublarea vânzărilor pentru soluţiile din gama superioară de izolare termică a fost susţinută, în mod considerabil, de sistemul SOFTLINE 82. Certificat pentru a fi folosit şi în construcţiile pasive, SOFTLINE 82 îndeplineşte standardele de eficienţă energetică europene, valabile şi în România, şi este compatibil atât cu renovările, cât şi cu trendurile actuale de design arhitectural.

Fiind vorba despre o soluţie actuală, adaptabilă atât proiectelor noi, cât şi reciclărilor eficiente, aceasta a cunoscut un trend crescător accelerat, devenind „vedeta” în ascensiune, atât în România, cât şi pe celelalte pieţe europene. Beneficiind de calitatea clasei A şi de recunoaşterea internaţională a brand-ului VEKA, producătorii parteneri au pătruns pe majoritatea pieţelor europene importante. Astfel, volumul exporturilor de tâmplărie termoizolantă înregistrat de partenerii VEKA din România se află în continuă creştere, cu posibilităţi majore de dezvoltare pe parcursul acestui an.

 

Tendinţe cromatice – Odată cu anul 2012, piaţa de tâmplărie termoizolantă începe să depăşească graniţele cromatice ale profilelelor albe, paletarul de culori fiind tot mai accesat de către consumatori. Folieri precum imitațiile de nuc și stejar, precum și nuanțele de gri, devin tot mai mult solicitate în cadrul proiectelor arhitecturale, profilele colorate depăşind în 2013 ponderea vânzărilor celor albe cu peste 5%. Acest trend ascendent continuă şi în prezent.

Pe piaţa locală, clienţii devin tot mai exigenţi atunci când vine vorba de alegerea tâmplăriei termoizolante. Pentru a răspunde noilor cerinţe ale pieţei, VEKA România a completat gama soluţiilor tehnice furnizate cu o paletă de culori RAL şi imitaţii de esenţe lemnoase sau cu aspect metalic, termorefractar. Numai în luna iulie a anului trecut au fost adăugate 13 nuanţe noi, astfel numărul acestora depăşind 50 de variante de folieri.

„Studiile interne ne-au indicat în ultima perioadă o tendinţă a consumatorului român de a fi tot mai atent la aspectul estetic al tâmplăriei. Aceasta trebuie să se îmbine într-un mod armonios atât cu design-ul interior al locuinţei, cât şi cu stilul arhitectural. VEKA îşi îndeplineşte misiunea asumată în calitate de lider mondial în vânzări şi timp de livrare a profilelor înfoliate, de a îmbunătăţi în mod constant soluţiile pe care le oferă clienţilor săi. Astfel, paletarul variat de culori VEKA oferă posiblitatea de a asorta tâmplăria la culoarea tencuielii de la exterior sau la cea a mobilierului din interior, iar soluţiile noastre se remarcă prin durabilitatea clasei A., a declarat Alexandru Oancea, Marketing Manager VEKA România.

În plus, gamele principale de profile comercializate de VEKA în România permit placarea exterioară din aluminiu. Din punct de vedere cromatic, aceste placări pot fi vopsite electrostatic, în orice culoare RAL și, implicit, posibilitatea de asortare a tâmplăriei VEKA la orice ansamblu arhitectural.

Comments

comments

Comments are closed.

Powered by Jasper Roberts - Blog